15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

TÜRSAB'tan erken rezervasyon uyarısı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) toplantısında, erken rezervasyonlardaki gecikmeler ele alındı. TÜRSAB Kuşadası BYK tarafından yapılan açıklamada, erken rezervasyonların başlamaması nedeniyle 2008 turizm sezonuyla ilgili beklentilerin sekteye uğradığı kaydedildi. 

Kuşadası, Didim, Denizli ve Aydın'da faaliyet gösteren seyahat acentelerinin bağlı olduğu TÜRSAB Kuşadası BYK Toplantısı'nda erken rezervasyonlarla ilgili sorunlar ile turizm fuarlarında yapılan tanıtım çalışmaları ele alındı. TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar, turizmde en büyük fuarlardan biri olan Londra'nın geride bırakılmasına rağmen erken rezervasyonlarda yaprak kıpırdamadığını söyledi. 

Her sezon Londra Turizm Fuarı'nın bitmesiyle birlikte erken rezervasyonların başladığını hatırlatan TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı İlbahar, “ Ancak, çok başarılı bir fuar geçmesine rağmen erken rezervasyonlar bir türlü başlamadı. Oysa, bu aylarda yapılacak erken rezervasyonlar önümüzdeki turizm sezonunun en büyük belirleyicisi. Şu anda, erken rezervasyon yapılmadığı için gelecek turizm sezonu ile ilgili net bir şeyler söyleyemiyoruz. Avrupalı turistlerde büyük bir çekince var. Bunun nedenlerinden birisi TBMM'de alınan teskerenin henüz uygulanmamış olması. İkincisi de dövizdeki belirsizlik diye düşünüyoruz. Rezervasyonların artması gerekirken, yaprak bile kıpırdamaması oldukça düşündürücü. Böyle giderse son dakika satışlarına mahkum kalacağız. Son dakika satışlarında fiyatlar dibe vuracak ve turizmde yine karamsar bir tablo ortaya çıkacak. Şimdi tüm beklentimiz 8 Ocak'ta Hollanda'nın Utrecht şehrinde yapılacak olan uluslar arası turizm fuarı. Bu fuardan sonra erken rezervasyonların büyük artış göstereceğini umuyoruz“ dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 13:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?