22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Ünlü turist gemisine fırtına engeli

Dünyanın en eski turist gemilerinden biri olan “ Quenn Elizabet II “, Kıyı Ege'deki fırtına yüzünden Kuşadası Körfezi'ne giriş yapamayınca Kuşadası turunu iptal etmek zorunda kaldı. Bin 770 turist ve 1900 mürettebatı ile son seferine çıkan gemi, manevra kabiliyetini yitirdiği için Pire'ye doğru rotasını değiştirdi. 

Edinilen bilgiye göre, Geçen hafta son seferine çıkan İngiliz bayraklı 'Queen Elizabeth II' gemisi, Kuşadası Limanı'nın da bulunduğu Akdreniz turunu 22 Kasım'da tamamlayacak ve İngiltere'ye dönecekti. İngiltere kraliyet ailesi bireyleri ile milyarder İngilizler'den oluşan son seferi için Kuşadası Limanı'na doğru yol alan gemi, Kıyı Ege'de hızı saatte 70 kilometreyi bulan fırtına yüzünden Kuşadası Körfezi'ne giriş yapamadı. Geminin kaptanı, manevra kabiliyetini yitiren geminin Kuşadası Limanı'na ulaşmasının risk oluşturacağı gerekçesiyle rotası'nı Atina'nın Pire Limanı'na doğru yöneltti. 

Geminin acenteliğini yapan Sea Song firmasından yapılan açıklamada, son seferinde Kuşadası Limanı'na gelmeyi planlayan geminin Kıyı Ege'deki fırtına yüzünden rota değiştirdiğini belirtildi. Açıklamada, gemide İngiltere'nin önde gelen kişilerinin bulunduğu kaydedilerek, “Böyle tarihi bir geminin son seferinde Kuşadası Limanı'na yanaşamaması üzücü oldu. Manevra kabiliyetini yitirmiş bir gemi olan Queen Elizabeth II, fırtına nedeniyle Kuşadası Limanı'na yanaşmak istemedi ve Yunanistan'ın Pire Adası'na doğru rotasını değiştirdi. Pire'den sonra Venedik'e gidecek Queen Elizabeth II, son yolcularını indirmek için 22 Kasımda İngiltere'de olacak” denildi. 

Bu arada, 1969 yılında ilk seferine çıkarak 25 kez dünya turu yapan, 800 kez Atlantik'i geçen ve 2.5 milyon yolcu ağırlayan tarihi gemi, Dubai Emirliği tarafından 100 bin dolara satın alınmıştı. Dünyanın en eksi turist gemisi, 2009'dan itibaren otel olarak konuklarını ağırlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 16:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?