18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Uydukent kördüğüm

Kuşadası'nda son yıllarda en fazla tartışılan konuların başında gelen Uydukent Projesi, Danıştay’ın verdiği yeni kararla iyice kördüğüm halini aldı. Danıştay 6. Dairesi, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın aldığı kararla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bilindiği gibi, yaklaşık 6 ay önce Çevre ve Orman Bakanlığı önce ÇED raporunu, ardından da Uydukent’in konut sayısını 4 bin 228’den 5 bin 500’e çıkaran 25 binlik nazım imar ve çevre düzeni planını onaylamıştı. Ancak Bakanlığın bu kararına rağmen, Belediye Meclisi önceki ay tam aksine bir karar alarak, Uydukent’teki konut sayısını 4 bin 228’ten 2 bin 600’ea düşürmüştü. Tam bu tartışmalar yaşanırken, aynı zamanda Kent Meclisi Başkanı olan İmar Hukuku Uzmanı Avukat Bülent Tokuçoğlu, bakanlığın aldığı kararın iptali için Danıştay’a başvurmuştu.

Kent Meclisi Başkanı Avukat Bülent Tokuçoğlu’nun başvurusu üzerine, Danıştay 6. Dairesi, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin Uydukent ile ilgili verdiği izin ve onayladığı 25 binlik imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Arka arkaya alınan farklı kararların ardından, Danıştay’ın verdiği karar Uydukent’i iyice içinden çıkılmaz hale getirerek, adeta kördüğüm yaptı. Kent Meclisi Başkanı Bülent Tokuçoğlu, "Bakanın onayladığı plan değişikliğiyle ilgili itirazımız kabul edildi. Şu anda Uydukent’te tüm çalışmaların durdurulması gerekiyor" dedi.

Danıştay kararını değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, alınan karara saygılı olduklarını belirterek, "Zaten Belediye Meclisimiz, Bakanlığın kararından sonra Uydukent’le ilgili en uygun kararı almıştı" diye konuştu.

Belediye Meclisinin bağımsız üyesi ve İmar Komisyonu Başkan Yardımcısı Mimar Seher Mehdioğlu ise, Danıştay kararından sonra imar komisyonu ve belediye meclisi olarak ne kadar isabetli bir karar alındığının ortaya çıktığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 17:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?