18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Vali Malay: Patlamada ölen yok

Kuşadası'nda saat 12.20 sıralarında meydana gelen patlamada 2’si ağır 5 polisin yaralandığı bildirildi.

Aydın Valisi Mustafa Malay yaptığı açıklamada, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen, Atatürk büstü önüne şüpheli bir paketin konulduğu ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine sevk edildiğini ve patlamanın, bombanın imhası sırasında meydana geldiğini belirtti. Vali Malay, "Saat 12:20 sıralarında Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Atatürk büstünün yanında bomba olduğu yolunda ihbar geliyor. Olay yerine giden ekiplerimiz çalmakta olan bir wolkmeni görüyor ve kaset bittiğinde bombanın patlayacağını bildiği için elbiselerini giymeden wolkmeni alıp hemen imha etmek istiyor. Bu sırada patlayan bomba 5 polisimizin de yaralanmasına neden oluyor. Olayda Yaşar Aykaç isimli başkomiserin kolu koptu, karnından da yara aldı. Yaralı başkomiser, İzmir’e sevk edildi. Olayda ölen yok" dedi.

Öte yandan bombayı imha etmek isteyen ekiplerden bomba imha uzmanı Başkomiser Yaşar Aykaç, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi; diğer başkomiser Murat Yavuz ise Kuşadası Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Patlama sırasında yüzünden ve başından yaralanan İsmail Doğan Atlı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Plastik Cerrahi Servisi’ne kaldırıldı. Patlamada hafif şekilde yaralanan diğer polisler İsa Soydan ve Murat Bilge de Kuşadası Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Öte yandan patlama sonrasında yapılan ilk açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan polislerden 1’inin öldüğü, 2’sinin de yaralandığı kaydedilmişti.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 14:32:51
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 14:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?