18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Vurgun yiyen işadamı öldü

ŞAMPİYON ZIPKINCILARIN DEHŞET SAATLERİ

Söke’den dalış yapmak üzere Kuşadası Milli Park açıklarındaki Bayrak Adası yakınlarına giden iki şampiyon zıpkıncıdan biri boğularak hayatını kaybetti, milli zıpkıncı ise kurtuldu. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 Edinilen bilgiye aynı zamanda deniz sporları yapan Hasan Salbaş ve Mustafa Saplı. isimli iki sporcu arkadaş ve işadamı dalış yapmak için bugün akşam saatlerinde Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Mill Parkı açıklarında bulunan Bayrak Adası yakınlarına gittiler.

Burada dalış yapan Hasan Salbaş ve Mustafa Saplı bir müddet denizin dindeki güzellikleri incelediler. Bir müddet sonra su yüzeyine çıkan Hasan Salbaş arkadaşı Mustafa Saplı’yı aramasına rağmen bulamayınca durumu arkadaşlarına 158 Sahil Güvenlik Ekipleri’ne bildirerek yardım istedi. Bu arada soğuktan ve korkudan milli zıpkıncı Hasan Salbaş da fenalaştı. Muğla Turgutreis’te bağlı bulunan 11 numaralı Sahil Güvenlik Botu olay yerine yönlenirken, bölgede bulunan iki balıkçı teknesi aramalara başladı ve aynı zamanda işadamı olan Mustafa Saplı’nın ada yakınlarına denizin üzerinde cesedi bulundu. Ceset Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Kuşadası’na getirilerek, otopsi yapılmak üzere Kuşadası Devlet Hastanesi morguna konuldu. Bu arada, olay sırasında yakın arkadaşını kaybeden milli sporcu Hasan Salbaş’ın da soğuktan ve korkudan fenalık geçirdiği öğrenildi.

“ÇOK İYİ YÜZÜCÜ VE BİR ÇOK MADALYA SAHİBİYDİ”

5-7 Haziran 2009 tarihinde Didim’de yapılan Zıpkınla balık avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda Kuşadası Yelken ve İhtisas Kulübü adına yarışan Hasan Salbaş, Mustafa Saplı ve Sedat Yüce 43 takımdan 130 sporcunun katıldığı yarışta Türkiye ikincisi, bireyselde ise Hasan Salbaş 130 sporcu arasında Türkiye birincisi olmuştu. Hasan Salbaş, aynı şampiyonada gerçekleşen ferdi yarışta ise 3. olarak Türkiye Milli Takımı’na seçilmişti.

27 Haziran’da Kuşadası Setur Marina’da düzenlenen törende Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Zıpkınla balık avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren ve milli takıma seçilen Kuşadası Yelken ve İhtisas Kulübü Sporcularından Hasan Salbaş ile Mustafa Saplı ve Sedat Yüce’ye Deniz elbisesi, zıpkın ve palet hediye etmişti. Ayrıca, çeşitli kuruluşlar tarafından plaket, kupa ve hediyeler verilmişti.

Sökeli Milli Zıpkıncı Hasan Salbaş’ın arkadaşı Mustafa Saplı ile Söke’nin Karina Bölgesi’nden kendilerine ait sürat motoruyla Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı açıklarındaki Bayrak Adası’na Saat: 15.00 gibi vardıkları, ayrı ayrı dalmaya başladıklarını ve saat 17.00 gibi Mustafa Saplı’nın olmadığı fark ettiğini söylediği öğrenildi. Bayrak adası etrafında aramasına rağmen arkadaşını bulmayan Salbaş, hava kararmaya başlayınca endişelenip çevreye ve Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdiği, bu arada olayı duyan balıkçıların da bölgeye gelerek arama çalışmasına katıldıkları iki balıkçı motoru tarafından Mustafa Saplı’nın cesedinin deniz üzerinde bulunduğu öğrenildi.

Yapılan otopside ve kolundaki dalma saatinde yapılan incelemede Mustafa Saplı’nın en son 17.30’da daldığı ve 1 dakika 40 saniye su altında kaldığı ve yukarıya çıkarken sığ su bayılması geçirerek vurgun yediği belirlendi.

Mustafa Saplı, Söke-Didim karayolu üzerinde akaryakıt istasyonu sahibi 43 yaşında evli iki çocuk sahibi idi.

ŞAMPİYON ZIPKINCILARIN DEHŞET SAATLERİ
ŞAMPİYON ZIPKINCILARIN DEHŞET SAATLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 00:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdeniz baylan IP: 88.247.237.xxx Tarih : 15.03.2010 22:29:25

Allah rahmet eylesin ve ailesine büyük sabırlar versin