15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Yanan ormanlar için fidan kampanyası

Kuşadası'nda yaz sezonunda herkesi derinden yaralayan orman yangınının yaraları sarılmaya devam ediyor. Kuşadası Orman İşletme Müdürlüğü, yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için Kasım ayında başlayan çalışmalar kapsamında yanan ormanlar için toplam 300 bin fidan dikiyor. 

20 Ağustos 2006 tarihinde Selçuk'taki Meryemana Evi'nin bulunduğu Bülbül Dağı eteklerinden başlayarak, Kuşadası'na ulaşan yangın, 500 hektarlık kızılçam koru ormanını yok etmişti. 

Kuşadası Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, 20 Ağustos'ta meydana gelen yangından hemen sonra bu bölgenin yeniden ağaçlandırılmasına yönelik çalışmalara başlandığına dikkati çekerek, yanan bölgedeki ağaçlandırmanın Ocak ayı içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Akkaya, şu ana kadar yanan bölgede 110 bin çıplak köklü fidan ile 50 bin yapraklı tüplü fidan ektiklerini kaydederek, " Yanan bölgelerdeki toprakları işledik ve düzelttik. 242 hektar toprak alanı makineli araçlarla işledik. 258 hektarlık alanda da tohum ektik. Ocak ayı sonuna kadar yanan tüm hasayı ağaçlandırıp, dikim çalışmalarını bitireceğiz. Şu ana kadar tek sorunumuz yağmur yağmaması. Bu durum, çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor " dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 13:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?