18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Yaşlı Hizmetleri birimine TURMOB'tan ödül

Kuşadası Belediyesi, sosyal hizmetler birimleri içerisinde yer alan "Yaşlı Hizmetleri" birimi çalışmalarıyla, Türkiye Mali Müşavirler Birliği Odası (TURMOB) tarafından ödüle layık görüldü.

Üye olan yaşlıların (60 yaşını geçmiş, evinde yalnız yada eşiyle yaşayan) günlük yaşamlarını daha kolaylaştırmak, evlerinde onlara destek olmak ve toplumdan soyutlanmadan yaşamlarını devam etmelerini sağlamak amacıyla kurulan birim, TURMOB tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirildi.

Bu birimden yararlanmak isteyen yaşlıların bir dilekçe vermelerinin yeterli olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Yardımcısı Abdullah Sarı, "Yaşının getirdiği türlü rahatsızlıklar nedeniyle pazara yada diğer alışverişlerini yapmaya gücü yetmeyen yaşlılarımızın, bu işleri personel tarafından sağlanmaktadır. Birimimize kayıtlı bulunan yaşlıların hastalık halinde bakımları, ev temizlikleri ve hastane refakatlerine de personelimiz tarafından yardımcı olunmaktadır. Şu an kayıtlı olan 34 yaşlımızın her birinin ekonomik, sosyal ve kültürel durumlarını gözetmeksizin birimizin vermiş olduğu hizmetlerden bir yada birden fazlasından yararlanmaktadırlar" dedi.

Sarı, "Şu an Türkiye genelinde bu hizmeti, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden sonra veren tek belediye olmanın mutluğunu yaşıyor ve bu birimlerin sayısının tüm yurtta hızla artarak yaşlı vatandaşlarımıza hizmet ulaştırmasını diliyoruz. Bizim henüz ulaşamadığımız birçok yaşlımız bulunmaktadır. En yakın zamanda onlara da ulaşılıp gerekli hizmetlerin verilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" diye konuştu.

kuşadası
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 13:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?