22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Yerli turistler umut oldu

Sezonda büyük hayal kırıklığı yaşayan turizmciler için bayram tatilinde yerli turistler yeniden umut oldu. Geçmişte iç turizmi ihmal eden turizmcilerin yüzünü, bu bayram yerli turist güldürecek. Turizmcilerin tek sorunu, bayramın hafta sonunu da içine alması. 

Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek bayram tatili nedeniyle hemen hemen Kuşadası'ndaki tüm turistik tesisler özellikle gazete ilanlarıyla müşteri bulmaya çalışırken, ilginç tercih şartları da sunuyor. Bayramın yaklaşmasıyla artan rezervasyonlarla Kuşadası'ndaki turistik tesislerdeki doluluk oranını şimdiden yüzde 70'e ulaştı. Bu arada, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, tatilcileri bayram rezervasyonları için acele etmeye çağırdı. 

Korumar, Charisma, Aqua Fantasy Club, Efes Sürmeli, Ricmound Efes, Fantasia, Adakule, Pine Bay, Tusan gibi 5 yıldızlı otellerde, 3 günlük tatil süresince ekstra programlar hazırlanırken, 3 günlük konaklamalarda gruplara yüzde 50'lere varan indirimler yapılıyor. Ramazan Bayramı için Kuşadası'nı tercih edecek yerli tatilciler, 5 yıldızlı bir otelde ''Her şey dahil'' bir tatilin keyfini çıkarmak için günlük olarak kişi başına ortalama 96 milyon ile 129 milyon lirayı gözden çıkarmak zorundalar. Özellikle 5 yıldızlı oteller fiyatlarını yüksek tutarken, daha mütevazı bir tatil geçirmek isteyenler kişi başı 30 ile 78 milyon liraya 2,3 ve 4 yıldızlı otelleri de tercih edebilecekler. 

Bu arada, Kuşadası Ramazan Bayramı'nda yıldız sanatçılar açısından sönük bir bayram geçirecek. Bayram tatilinde sadece Ferhat Göçer Pine Bay Tatil Köyü'nde sahne alırken, Çoşkun Sabah da Onure Otel'de bayram galasına çıkacak. Ferhat Göçer'i dinlemek isteyenler her şey dahil 109 YTL, Çoşkun Sabah'ı dinlemek isteyenler ise 69 YTL ödeyecek. 

Öte yandan, eğlence sektörü de gözünü bayrama dikti. Bir çok ünlü eğlence merkezi bayramda kapılarını tatilciler için açık tutacak. Kış sezonunun yaklaşmasıyla sezonu kapatmaya hazırlanan Barlar sokağı ile Kaleiçi'ndeki eğlence yerleri de, bayram tatili boyunca yerli turistler için çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. 

Diğer taraftan, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) Başkanı Bülent İlbahar, Ekim ayı içerisinde hem Ramazan Bayramı hem de Cumhuriyet Bayramı'nda 3'er günlük tatil olması nedeniyle turizmde ciddi bir hareketlilik yaşanacağını söyledi. İnsanların, tatil süresinin çok kısa olması nedeniyle yorucu olacağını düşünerek çok uzaklara gitmeyi fazla tercih etmeyeceklerine dikkati çeken TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı İlbahar, "Dış turizmde son derece sönük ve beklentilerden uzak bir sezonun sonuna geliyoruz. Bu açıdan turizmciler bayram tatillerindeki yerli turistlerden büyük beklenti içerisinde. Kuşadası'ndaki oteller bayramla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Bunun yanında Ekim ayı itibariyle otellerde doluluk devam ettiği için tatile gitmeyi planlayan kişilerin bir an önce rezervasyon yaptırmaları önemli” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 15:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?