25
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Zabıta dilencilere göz açtırmıyor

KUŞADASI'NDA DİLENCİ OPERASYONU

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında ilçeye akın eden dilencilere göz açtırmıyor. Başta Atatürk Sahil Bulvarı, İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı ve 50. Yıl Caddesi gibi ana arterler olmak üzere, pazar yerleri ve camilerde dilencilerin vatandaşları ve turistleri rahatsız etmesini önlemek için uğraş veriyor.

Dilenci operasyonlarını sıklaştıran Kuşadası Zabıta ekipleri son olarak dün gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında; pazaryeri ve camilerden 30 dilenciyi topladı. Zabıta Müdürlüğüne getirilerek üzerleri aranan dilencilerin topladıkları paralar tutanakla alınarak Belediye veznesine yatırıldı. Uygulamada yasal işlemleri tamamlanan dilenciler, kimlikleri olmadığı için emniyet güçlerine teslim edildiler.

Özellikle yerli ve yabancı turistlere rahatsızlık veren dilencilere karşı turizm sezonu boyunca çalışma yapacaklarını açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Yaz sezonunda en çok şikâyet aldığımız konuların başında dilenciler geliyor. Bu konuda zabıta ekiplerimiz gece gündüz çalışıyorlar. Ancak Kuşadası'na o kadar çok dilenci geliyor ki, hepsini toplamakta güçlük çekiyoruz. Son olarak 30 dilenci toplandı. Ama bu bile yeterli olmuyor. Aynı dilenci ordusu iki gün sonra yeniden

vatandaşlarımızı ve turistleri rahatsız ediyor. Her şeye rağmen gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Kuşadası'nı dilenci belasından kurtarmakta kararlıyız" dedi.

KUŞADASI'NDA DİLENCİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 21:39:00
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 15:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?