22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

'Zübük' lafı, 26.5 milyara mal oldu

Kuşadası'na bağlı Davutlar Belde Belediyesi’nin eski SODEP’li Belediye Başkanı Cemalettin Özelbiçer, kendisine ait yerel gazetede yazdığı bir yazıda, rakibi ve kendinden sonraki Belediye Başkanı ANAP’lı Adem Tuna’ya, "Zübük" dediği iddiasıyla açılan davada 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırılmış, bu ceza 1 milyar 436 milyon lira paraya çevrilerek ertelenmişti. Ancak Özelbiçer, ayrıca 26 milyar lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi eski Belediye Başkanı Cemalettin Özelbiçer, sahibi olduğu "Davutlar" isimli gazetesindeki "İroni" köşesinde kullandığı "Zübük" kelimesi ile dönemin rakibi ve dönemin Belediye Başkanı Adem Tuna ile mahkemelik oldu. Tuna, söz konusu kelime ile kendisinin kast edildiğini ileri sürerek Kuşadası Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakaret ve tazminat davası açmıştı.

Yaklaşık 8 yıldır devam eden davada Davutlar sakinleri tanık olarak dinlenmiş, Aziz Nesin’in "Zübük" isimli kitabı ile gazetede çıkan yorum Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde bilirkişi incelemesine tabi tutulmuştu. Davutlar Belediyesi eski Başkanı Cemalettin Özelbiçer, yakıştırmasında Ahmet Tuna’yı hedef almadığını ve yazılarını Aziz Nesin’in "Zübük" isimli kitabından esinlenerek, hırsız, politikacı, siyasetçi tiplemesini genel anlamda yayınladığını iddia etmişti.

Gazetede yazılan yazılarla kendisinin kast edildiğini ve halkın bu şekilde anladığını iddia ederek dönemin Belediye Başkanı Adem Tuna tarafından açılan davanın kararı, Yargıtay tarafından da onandı. Yargıtay, Kuşadası Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 3 yıl önce verdiği kararda Cemalettin Özelbiçer’i suçlu bularak, 8 milyar lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Kararın onaylanmasının ardından eski başkan Adem Tuna, avukatı aracılığı il yasal faiziyle birlikte 26 milyar lirayı bulan alacağını tahsil etmek için icra takibi başlattı. Özelbiçer’in bazı eşyaları, tazminatın ödenmesi için icra yoluyla satıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 15:50:49
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 15:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?