18
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

300 dönüm alan kül oldu

SÖKE’DE YANGIN

Söke’ye bağlı Sarıkemer Beldesi ile Avşar Köyü arasında çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyürken, yangın sırtları aşıp Serçin Köyü üzerine kadar geldi. Uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alınırken, yangında yaklaşık 300 dönüm alanın yandığı belirtildi.

Sarıkemer Beldesi ile Avşar Köyü arasında bulunan tepelik alanda kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangının çıktığı dağlarda yolların elverişsizliği ve bazı noktalarda yolun olmayışı yangın söndürme ekiplerinin yangına ulaşmasını güçleştirdi. Yangına Söke ve Sarıkemer itfaiye ekiplerinin yanı sıra bölgeden Akbük, Koçarlı, Didim İtfaiyeleri, arazözler ve orman yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Çevredeki vatandaşlara göre sabah saat 10.00 sıralarında çıkan yangın öğleden sonra saat 15.00 sıralarında kontrol altına alınabildi. Sarıkemer ve Avşar arasında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayılırken, yangın bir ara Bafa Gölü kıyısındaki Serçin köyü sınırlarına kadar geldi.

Henüz çıkış nedeni tespit edilemeyen yangında yaklaşık 300 dönüm makilik ve fundalık alan kül oldu.

“Yangın yolları ve önlemleri şart”

Söke’ye bağlı Avşar Köyü Muhtarı Kerim Uyanık daha önce defalarca yangın yolları için başvuru ve talepte bulunduğunu ifade ederken; bugün çıkan yangının kendisini doğruladığını ifade etti. Milletvekillerine kadar yetkililere bölgede yangınlara acil müdahale için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ilettiğini belirten Muhtar Kerim Uyanık; “Bölgede bazı köyler pilot köy ilan edilip yangın tertibatları konaçlandırılmalı ve hazır tutulmalı. Köy ve çevresindeki dağlarda ulaşımın kolaylaşması için yeni yollar açılmalı ve ayrıca yangınlar için hazır tutulacak su depoları yapılmalı” dedi.

SÖKE’DE YANGIN
SÖKE’DE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 17:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?