20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

6 yıl önceki borcun yazısı yeni geldi

Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Arslanyaylası Köyü’nde oturan 61 yaşındaki Muzaffer Solak, kendisine 2002 yılından borç yazısı gelince ne yapacağını şaşırdı. Kuruma borcu bulunmadığını ve yıllardır tarlasında bulunan trafodan elektrik alarak tarımsal üretim yaptığını belirten Muzaffer Solak, yaklaşık bin YTL’lik borcu kabul etmediğini söyledi.

TEDAŞ’ın normal şartlarda 2 aylık borcu olan abonenin elektriğini kestiğini ve faturalarda ödenmemiş borç miktarının belirtildiğini belirten Muzaffer Solak, avukat aracılığı ile köye gelen icra bildirgesi karşısında ne yapacağını şaşırdı. Zor şartlar altında tarım yaparak geçimini sağlamaya çalışan Muzaffer Solak “Kullandığım elektriğin borcunu ödedim. Ve yıllardır da aynı abone numarası ile TEDAŞ’tan hizmet almaktayım. Geçen ay kurumun avukatı aracılığı ile hakkımda icra takibi başlatıldığı yolunda yazı geldi. Ne olduğunu anlayamadım. Kuruma gidip araştırdım. Borcumun 2002 yılından olduğu söylenince daha çok şaşırdım. Normalde kurum 2 ay borcunu ödemeyen abonenin elektriğini keserken, 6 yıldır bana bu borç ne diye bildirilmemiş, bir türlü anlayamadım. Kuruma gittim, yetkililer memur hatası olduğunu söylediler. Gerekirse evdeki inekleri satıp, bu haklı davamda hukuk mücadelesi vereceğim” dedi.

Muzaffer Solak, sorununu Başbakan’a kadar tüm yetkililere ileteceğini belirterek Enerji Bakanlığına şikayet dilekçesi göndereceğini söyledi.
Olayın muhatabı olan Söke TEDAŞ yetkilileri ise konunun Hukuk Servisi'nde olduğunu ve konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?