26
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

AKP Savuca'da 47 istifa

AK Parti Savuca Belde Belediye Başkan aday adayı olan Selim Aka ve beraberinde 46 kişi AK Parti’den istifa etti.

AK Parti Söke İlçe Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer alan Selim Aka, bir basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini basına ve kamuoyuna açıklarken; açıklama sonrasında Selim Aka ve 46 kişi AK Parti İlçe Merkezi’ne giderek istifa dilekçesi verdi.

Kimsenin AK Parti’ye yanaşmadığı kuruluş döneminde onurla ve gururla partiye gönül veren arkadaşları ile kurucular arasında yer aldığını, parti çalışma ve faaliyetlerinde sürekli bulunduğunu ifade eden Selim Aka; “Biz Genel Başkanımızın dediği gibi halka hizmetkar olmayı görev bildik. Bu görev bilinci ile yaşadığım Savuca Beldesi’nin yaşadığı zorlukları ve sorunlarını çözmeyi kendime hedef edindim. AK Parti’de siyasete başladığım 7 yıl boyunca beldem ile ilgili birçok proje ürettim. Halkın içinde yaşadığım için sorunları net gördüm ve gerçekçi çözümleri tespit ettim” dedi.

Beldesinden edindiği tecrübeler ışığında belediye başkan aday adayıı olarak müracaatta bulunduğunu, parti tarafından yapılan yoklamada parti tabanı ve halkın kendisinden yana teveccüh gösterdiğini söyleyen Selim Aka; “Kendini partinin sahibi sanan birkaç kişi demokrasi dışı davranışlarla beni bu yarışın dışına itti. Bu arkadaşlar siyaseti eski zihniyet ile yapıyorlar. Şunu gördüm ki; Eğer gençsen, halkına gerçekten hizmet edeceksen ‘Tehlikelisin. Daha vakit erken iken hemen önünü keselim’ zihniyeti hala hakim. Ne yazık ki bu zihniyet hizmetsiz geçen bir beş yıl halkıma reva görmüştür. İstikballeri için partimizi satmaktan hiç çekinmeyen insanlar mükafatlandırılmış, bize tercih edilmişlerdir” diye konuştu.

Bilindiği gibi; Selim Aka, Savuca Belde Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş, geçtiğimiz günlerde Genel merkez tarafından diğer aday adayı Sulhattin Kaya’nın adaylığının onaylandığı kamuoyuna duyurulmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 10:42:00
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 10:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?