16
Mayıs
2024
Perşembe
SÖKE - AYDIN

Alman Ticari Heyeti'nden Vali Malay'a ziyaret

Söke Belediyesi'nin davetlisi olarak Aydın'a gelen Almanya'nın Schönebeck kenti belediye başkanı ve ticari heyet Aydın gezilerinin son gününde Aydın Valisi Mustafa Malay'ı ziyaret etti. 

Valilik Encümen Salonunda gerçekleşen ziyarete Alman heyetin yanı sıra Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi katıldı. Ziyarette konuşan Schönebeck Belediye Başkanı Hans Jurgen Haase, Söke ile olan ilişkilerinin 1996 yılında başladığını belirterek, o günden buyana iki şehir arasında ciddi ilişkilerin yaşandığını söyledi. Bugüne kadar iki şehir arasında ticari bir gelişme olmadığını fakat Söke'ye bu seferki gelişlerinde beraberlerinde ticari bir heyette getirdiklerini ifade eden Hans bundan sonra Aydınlı işadamlarıyla ticaret yapmayı da düşündüklerini ve ülkelerine olumlu düşüncelerle döndüklerini belirtti. 

Alman heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Aydın Valisi Mustafa Malay, Almanya'nın Türkiye için farklı bir dünya ülkesi olduğunu ifade etti. Tarihte Almanya ile Türkiye'nin kader birliği yaptığını dikkat çeken Vali Malay, “Bugünde Türkiye'nin en fazla ticari ilişkisi olduğu ülke Almanya'dır. Yurt dışında en fazla Türk yaşayan ülke de Almanya'dır. Almanlarla olan diyalogumuz kız alıp vermeye kadar gitmiştir. İki ülke arasında işbirliği yapılabilecek çok ortak yön olduğuna inanıyorum. İnşallah ilişkilerimiz daha da ilerleyerek devam eder. İki ülke arasındaki ziyaretler yöneticiler ve ticari heyetlerle sınırlı kalmamalı. Karşılıklı ziyaretlerde yanımızda çocuklarımızı da götürmeliyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza da bu dostluklarımızı aşılamamız gerekmektedir” dedi. 

Misafirlerine Aydın'ın sembol ürünü incir ikram eden Aydın Valisi Mustafa Malay, ayrıca Aydın'ı daha iyi tanımaları için ilin tanıtımını yapan broşürler hediye etti. Alman heyette Vali Malay'a Schönebeck kentinin yöresel elbiselerini giymiş bir bebek hediye etti. Ziyaret sonunda Alman heyet Vali Malay'la birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?