31
Mayıs
2024
Cuma
SÖKE - AYDIN

'Atatürk'ü anmak değil, anlamak önemli'

Söke Belediyesi tarafından düzenlenen “İçimizden Biri Atatürk” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan araştırmacı, yazar Prof. İlknur Güntürkün Kalıpçı 26 yıldır araştırdığı Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini Sökelilerle paylaştı. Söke’de Efes Sinemasında yapılan konferansa büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 800 kişi dinledi.


Bu güne kadar yaptığı araştırmaları Atatürk Din ve Laiklik, Atatürk ve Türk Kadını, İçimizden Biri Atatürk adlı konferanslarında dinleyicilerle paylaşan Prof. İlknur Güntürkün Kalıpçı önceki gün Nazilli Atatürkçü Düşünce Derneğince düzenlenen konferansın ardından katıldığı Söke’deki konferansında yoğun ilgi dikkat çekti.
Söke Eski Garnizon Komutanı Emeklik Albay İlker Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç, Söke MYO Müdürü Sabiha Işık, Belediye Meclis Üyeleri Sevim Şahin, İsa Gümüş, İsmail Yerli, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Fevzi Bakır, Hüseyin Varol, Sivil toplum örgütü yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı konferans da konuşan Prof. İlknur Kalıpçı Atatürk’ü Anmak değil, anlamanın daha çok önem taşıdığını söyledi. Atatürk’ü anlatabilmek için yıllardır yaptığı mücadeleye dikkat çeken Güntürkün, bu güne kadar 81 ili dolaştığını söyledi. Atatürk ile yaptığı araştırmalarda Ata’nın yaşamındaki bilinmeyen birçok sırrı da ortaya çıkaran Prof. İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ün tüm dünyada örnek alınan tek lider olduğunu söyledi.


Konferansın bitiminde Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür Komisyonu Başkanı Hatice Sarınç, Prof. İlknur Güntürkün Kalıpçı’ya Atatürk Motifli halı hediye ederek teşekkür etti. Yazar, Konferans sonrası kitaplarını imzaladı.
(LT-İK)

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 16:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?