25
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

Azbazdar’a güvenoyu

SÖKE TARİŞ’TE GENEL KURUL HEYECANI

TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı.

2 bin 531 oy kullanmaya haiz üretici ortağı bulunan Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi genel kurulunda iki liste yarışırken; yapılacak seçimler sonrasında kooperatifin yönetim ve denetim kurulları ile Pamuk Birliği delegeleri belirlendi. TARİŞ Pamuk Birliği’nin mevcut Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar ve ekibinin beyaz, Pamuk Birliği Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Mehmet Koyuncu’nun sarı listeyle yarışa katıldığı Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi genel kuruluna Sökeli çiftçilerin ilgisinin yoğun olması dikkat çekti.

Genel Kurula Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Belde Belediye Başkanları, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Borsası, Söke Ziraat Odası gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri, Siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi olağan genel kurulunda divan başkanlığını Söke Ziraat Odası eski başkanlarından Kemal Kocabaş, divan katipliklerini Mustafa Işık ve Alihan Yavaş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurul toplantısında kooperatif yönetim kurulu faaliyet, hesap ve denetleme kurulu raporları Söke TARİŞ Müdürü Mehmet Karayel tarafından okundu ve oylandı.

Daha sonra Birlik Başkanı Adayları Mehmet Koyuncu ve Mehmet Beliğ Azbazdar kürsüye çıkarak üretici ortaklara seslendi.

Mehmet Koyuncu konuşmasında mevcut TARİŞ yönetimini 2008 ve 2009 sezonunda gübre verememekle, mahsul parasını ödeyememekle suçladığı konuşmasında; “Mehmet Beliğ Azbazdar 60 milyon kredi alırız, 100 milyon ton pamuk almazsak TARİŞ batmıştır dersiniz demişti. Eğer bu pamuk alınsaydı benim aday olmam söz konusu olmazdı” dedi. Cavit Ancın’a TARİŞ AYMA’da görev verilmesini eleştiren Mehmet Koyuncu; “Benim ana hedefim Birliğin mallarını satmadan zor şartların altından kalkmak. Yabancı fonlardan, kalkınma bankası fonlarından çok düşük faizli 5 yıl geri ödemesiz 20 yıl vadeli kredi alınabilir. Bizim bilgi ve birikimimiz, devlet içindeki gücümüzle TARİŞ’i sıkıntılardan kurtarabiliriz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen TARİŞ’in mevcut Pamuk Birlik Başkanı ve Birlik Başkanlığı’na tekrar aday olan Mehmet Beliğ Azbazdar sert konuşması ile dikkat çekti. Azbazdar, rakibi Mehmet Koyuncu’yu işkembeden atmak ve palavra atmakla suçladı. Azbazdar 90 günlük TARİŞ Pamuk Birliği Başkanlığı döneminde önemli işler yaptıklarını dile getirerek, gerçekleştirilen kararlı duruş ile TARİŞ’in yeniden itibar kazanmaya başladığını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra oy verme işlemine geçildi. Yapılan seçimler sonunda Sökeli üretici Birlik Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar’a güvendiğini belirterek, Birlik Başkanlığı için yeniden vize verdi. 2 bin 531 oy kullanmaya haiz ortaktan bin 35 kişinin oy kullandığı seçimde beyaz listeyle yarışan Mehmet Beliğ Azbazdar ve ekibi 749, sarı listeyle yarışan Mehmet Koyuncu 286 oy aldı. Söke TARİŞ 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Ekrem Palabıyık, Ekrem Sert, Mehmet Özbaş, Mustafa Tanyeri, İsmail Özer; Denetleme Kurulu Selim Akıllı ve İlyas Uyanık’tan oluştu. Ayrıca listede yer alan 44 kişi Birlik delegesi olarak seçildi.

Birlik Başkanlığı için Sökeli hemşerilerinden vize alan Mehmet Beliğ Azbazdar; “Sökeli üreticilerin sağduyulu davrandığı bir seçim oldu. TARİŞ’te istikrarlı ve kararlı dönem devam edecek” dedi.

SÖKE TARİŞ’TE GENEL KURUL HEYECANI
SÖKE TARİŞ’TE GENEL KURUL HEYECANI
SÖKE TARİŞ’TE GENEL KURUL HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 09:45:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 11:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?