18
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

Baykal'a saldırıya kınama

SÖKE CHP'DEN DENİZ BAYKAL'A YAPILAN SALDIRIYA KINAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP'lilere yapılan yumurtalı saldırının yankıları sürüyor. CHP Söke İlçe Teşkilatı Başkanı Sevim Şahin de, yaptığı açıklamada, genel başkanlarına yapılan saldırıyı kınadı.

CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin; "AKP'nin Türkiye'yi karanlığa götürdüğü yola döşediği taşları bir bir söken CHP'ye, onurlu Genel Başkanımız Deniz Baykal ve heyetine yapılan taşlı, yumurtalı saldırıyı şiddetle kınıyor yazıklar olsun diyoruz" dedi.

CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, olayın AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in talimatıyla gerçekleştiğini belirterek

şunları söyledi: "Olay, tam da AKP zihniyetinin hukuk tanımaz, demokrasiyi içine sindiremez ilkel duyguların dışa yansıtılmasının bir örneğidir. AKP zihniyeti de açıkça gözlerimizin önündedir. Sayın Hüseyin Çelik, bu olayla ilgisi olmadığını söylerken, protestolar yaşanabilir diyerek de partisinin aymaz politik görüşünü de ortaya koymuştur."

"AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e protestoların iğrenç ve insanlık dışı şekilde olduğunu ve kendilerinin protesto tarzınız bu mudur?" diye sormak gerektiğini anlatan CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, şöyle konuştu: "Sayın Hüseyin Çelik kendisinin ve AKP yetkililerinin Sayın Başbakan'dan icazet almadan, nefes dahi alamayacaklarını çok iyi bilir. Bu olayı, akrabalarının habersiz yaptığına kimse inanmaz. Siz kimi uyuttuğunuzu sanıyorsunuz, halk her şeyi görüyor ve biliyor. İşte size kanıt:

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl başkanımız ve yurtsever Vanlı kardeşlerimizin çektiği görüntülerle de bu ilkel saldırıyı kışkırtanların oyunları açıkça gözler önüne seriliyor. Video çekimlerinde görülen bu olayın elebaşları ortada."

Van'daki bu insanlık dışı olayın AKP iktidarının çöküşü olacağını anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Bataklığa saplanan hükümetin çırpındıkça dibe vurmasıdır. Sayın Başbakan, Van'a giden CHP heyetine, 'dışarıdan gelen parti' sözünü kullanarak ne demek istemiştir? Cumhuriyet Halk Partisi ve O'na gönül vermiş milyonlarca vatansever başka bir ülkeden mi gelmiştir? Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal önderliğinde, din, dil ırk ayırımı olmadan, sınırlarımız içinde yaşayan bütün halk tarafından,

emperyalizme karşı yedi düvelde yokluklar içinde bağımsızlık inancıyla yapılan savaştan sonra kurulmuş bu halkın partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal bir partisidir; başka bir ülkenin partisi değildir, Van da başka bir ülke toprağındaki şehir değildir."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 21:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?