19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Belediye Meclisi toplandı

Söke belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı meclis salonunda yapıldı.

CHP’li meclis üyesi Refik Karataş’ın mazereti nedeniyle katılmadığı meclis toplantısında gündemde bulunan maddeler görüşüldü. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından Söke Belediye Meclisi’nde geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edildi.

Söke belediye Meclisi’nin en öne çıkan maddesi ilçede belirlenen ve yasak getirilen yerler dışındaki bölümlerin içkili yerler statüsüne dahil edilmesi ve krokiye işlenmesi maddesi oldu. Konu ile ilgili Söke Belediyesi Zabıta Amiri İbrahim İşlek bilgi verirken; “Söke’de Kavakdibi Caddesi, Basmacılar sokak ile Kuşadası Karayolu Ağaçlı Kavşağı, Albayrak Caddesi’nin cami kavşağı ile stadyum arasında kalan kısmının statüye dahil edilmesini meclise sunuyoruz. Bu noktalardan Ağaçlı Kavşağında bulunan düğün salonları ile Albayrak Caddesi üzerinde içkili mekan açma talebi olmuştur” dedi.

Konu ile ilgili MHP’li meclis üyeleri görüşlerini dile getirirlerken; MHP’li meclis üyesi Ekrem Akpınar Kavakdibi Caddesi ve Basmacılar Sokak’ın içkili yerler statüsüne alınmasına karşı olduğunu dile getirdi. Yapılan oylamada CHP’li meclis üyelerinin tamamı belirlenen üç noktanın içkili yerler statüsüne alınarak, krokiye işlenmesinde sakınca olmadığı yönünde oy verirlerken; MHP’li 9 meclis üyesi Kavakdibi Caddesi ve Basmacılar Sokak için şerh koyduklarını belirtti. AK Parti’li meclis üyesi Kemal Karakaş ise kamu yararı gözetmediği gerekçesi ile maddeye ret oyu kullandı.

Meclis maddelerinde yer alan terminal çıkış ücretlerinin Ulaştırma Bakanlığı tavan ücret esasına göre uygulanmaya devam edilmesine oy birliği ile karar verdi. Söke Belediye Meclisi 2009 yılı önümüzdeki 6 ay için hazırlanan taslak programları uygulamak üzere Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu, Sağlık Komisyonu, Meslek Odaları Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kadın Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu ve Gençlik-Spor Komisyonlarına ayrı ayrı yapılan oylamalarda oy birliği ile yetki ve görev verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?