29
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Bu şemsiyeler İtalya plajlarını süslüyor

SÖKE’NİN OTANTİK ŞEMSİYELERİ İTALYA PLAJLARINI SÜSLÜYOR

Söke’de geniş bir kesimin geçim kaynağı olan plaj şemsiyelerine uzun bir aradan sonra İtalya’dan sipariş gelmesi sektörü daha da canlandırdı.

Söke’de büyük çoğunluğu roman vatandaşların oluşturduğu 200 kişilik ekip tarafından üretilen plaj şemsiyeleri Türkiye’nin en ünlü plajlarını süslüyor. Türkiye’de plaj şemsiyesi üretiminin üssü haline gelen Söke’ye son günlerde gelen İtalya’dan sipariş haberi ekibin gece-gündüz durmadan çalışmasına neden oldu. 80 civarında ailenin geçim kaynağı olan hasır örme plaj şemsiyelerinin tanesi 25-30 TL’den satılıyor. Turizm sezonu öncesi Türkiye’nin dört bir yanından gelen siparişlerin yetiştirilmesi için çalışan Sökeli Romanların en büyük arzusu ise kooperatif çatısı altında toplanmak.

Kooperatif olarak daha iyi şartlarda pazarlama imkanı bulacaklarına inandığını belirten şemsiye üreticilerinden Selami Purçu; “Ürettiğimiz ürünler başta Antalya, Muğla yöresi olmak üzere Edirne’ye kadar ulaşmakta. Pazarlama ayağında kooperatifleşmiş olsak ihracatta da girişimci olacağımıza inandığım gibi, hükümetin sağlayacağı hibe destekli veya destek kredilerinden daha kolay yararlanma şansımızın olacağını düşünüyorum” dedi.

Üretici Selami Purçu bir kişinin günde 2-3 şemsiye üretimi yapabildiğini belirtirken; yılda yaklaşık 3-3.5 ay süreli sezonda üretimleri ile ilçe ekonomisine ciddi katkı sağladıklarını dile getirdi.

SÖKE’NİN OTANTİK ŞEMSİYELERİ İTALYA PLAJLARINI SÜSLÜYOR
SÖKE’NİN OTANTİK ŞEMSİYELERİ İTALYA PLAJLARINI SÜSLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 15:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?