16
Mayıs
2024
Perşembe
SÖKE - AYDIN

Büyük Menderes Nehri'nde su hasreti bitti

Suya hasret kalan Büyük Menderes Nehri'nde baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte su kendini gösterdi. Önceki gün Kemer Barajı'ndan salınan su Söke Ovası'a ulaştı. Yaşanan kuraklık ve küresel ısınmanın etkisiyle Söke'ye 26 metreküp/saniye ulaşması gereken suyun 17 metreküp/saniye olarak geldiği bildirildi.

Vali Mustafa Malay başkanlığında Söke'de ikinci su zirvesi yapıldı. Vali Mustafa Malay, İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Ovası Sulama Birliği Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulusi Tanman, Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Vali Mustafa suyun kısıtlı olduğunu ve adaletli dağıtımı konusunda kolluk kuvvetlerinin görev yapacağını belirterek "Elimizde az su var ancak yapacak çok iş var. DSİ Aydın genelinde hangi sulama alanına ne kadar su verileceğini kararlaştırdı ve aynen uygulanacak. Söke Ovası yapı olarak Menderes'in en sonunda bulunuyor. Ama Söke tarım bakımından ilimizin en önemli kenti. Söke Ovası'nı ihmal etmemek gerekiyor. İlk fırsatta Jandarma Komutanımız, DSİ Bölge Müdürümüz ile bir araya gelerek suyun Söke'ye kadar düzenli ve adaletli gelmesi için alınacak tedbirleri yeniden gözden geçireceğiz. Yapacağımız tek şey şu; su ihtiyacımıza yetmiyor ama adaletli dağıtım yapılacak. Bu konuda kimseye taviz verilmeyecek. Su adaletli şekilde dağıtılacak ve bu sıkıntılı seneyi elbirliği ile atlatacağız" dedi.

Çine barajının bir kez daha eksikliğini hissettirdiğine dikkat çeken Aydın Valisi Mustafa Malay, "Önümüzdeki yıl su tutacağı belirtilen Çine Barajı Söke'nin ve bölgenin su sıkıntısını ortadan kaldıracak. Çine Barajı konusunda da hassasiyetle duruyoruz" ifadelerine yer verdi. Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi ise yaptığı açıklamada hassasiyetinden dolayı Vali Mustafa Malay'a teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 12:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?