19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Çine Barajı için seferberlik ilan edildi

Aydın'da 1992 yılında temeli atılan ve halen bitirilemeyen Çine Barajı'nın tamamlanması için Söke İlçesi'nde imza kampanyası başlatıldı. Ziraat Odaları Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda alınan karar doğrultusunda Söke Ziraat Odası tarafından başlatılan kampanyaya çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi. Kampanyanın başlatılması için Söke Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulusi Tanman, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Tariş 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert , siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Toplantıda konuşan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu başkanı Muhsin Örnek, 1958'de proje çalışması başlayan ve hala su tutma aşamasına getirilemeyen Çine Barajı'na bir kez daha dikkat çekmeyi ve baskı unsuru oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Örnek, "Çine Barajı'nın bitirilemeyişi ile kuraklık ve taşkınlardan dolayı sadece çiftçiler değil, diğer meslek kolları da zarar görmektedir. Bu nedenle sivil toplum örgütlerimizden de destek bekliyoruz. Kampanyamıza şimdiden katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

İl Genel Meclisi üyesi Kazım Er de, yağışlar ile birlikte suların göz önünden akıp gittiğine dikkat çekti. Boşa giden sulara özellikli Söke Ovası'nın büyük ihtiyacı olduğunu kaydeden Er, "Suların boşa gitmeyip, barajın su tutar hale getirilmesi gerekiyor. Çine Barajı'nın bitirilmesi en öncelikli ve en önemli meselemiz. Çine Barajı'na yakın bir zamanda 15 milyon YTL daha ek ödenek gönderildi. Çine Barajı ile ilgili elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız" diye konuştu. 

Çine Barajı'nın 2008 sulama sezonuna kadar su tutar hale getirilmesi milli ve bölgesel ekonominin kurtarılması için çok önemli olduğuna dikkat çeken Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Hulusi Tanman da konuşmasında, "Ziraat Odası'na birlik ve beraberliği sağladığı için teşekkür ediyoruz. Çine Barajı 800 bin dönüm araziyi sulayabilecek ve kurtaracak bir baraj. 1958 yılından bu yana geçen iktidarların bitiremediği Çine Barajı'nın bitirilmesini, baraja ödemelerin bir an önce aktarılmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından Çine Barajı'nın biran önce tamamlanması için hazırlanan dilekçe imzaya açıldı. Söke'den toplanacak imzaların Ankara'daki ilgili makamlara ulaştırılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 16:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?