19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Cinnet davası başladı

Aydın’ın Söke ve Didim ilçelerinde, 30 Temmuz 2004 günü cinnet geçirerek 9 aylık hamile eşi ile birlikte 5 kişiyi aynı silahla öldüren zanlı Selim Tuntaş, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.
Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yoğun güvenlik önlemleri altında görülen duruşmaya, maktul Sultan Tuntaş’ın babası Çoşkun Çelik ve kardeşleri, kapıcı Mustafa Kalender’in imam nikahlı eşi, otel müdürü Yılmaz Özsoy’un eşi Figen Özsoy, garson Muammer İlhan’ın babası Musa İlhan ve Tuntaş ailesinin ileri gelenleri katıldı. Mahkeme Başkanı, duruşmada görüntü ve fotoğraf çekilmesine izin vermedi.

Zanlı Selim Tuntaş, olayla ilgili hiçbir şey konuşmayarak, "Susma hakkımı kullanıyorum" dedi. Hakimin "Susma hakkını kullanırsan mahkeme aleyhine sonuçlanır. Konuş ki olayı aydınlığa kavuşsun ve mahkeme lehine gelişsin" demesine rağmen zanlı Selim Tuntaş, susma hakkını kullanarak olayla ilgili hiçbir şey söylemedi.

Duruşmada ifade veren kayınpeder Çoşkun Çelik, "Kızım Sultan ile Selim, 25 Ekim 2003’te evlendiler. Mutluydular. Evlilikte hiçbir sorun yoktu. Damadım Selim bana saygıda hiç kusur etmezdi. Halen bu olayın sebebini anlayamadık" dedi.
Duruşmaya katılan maktullerin yakınlarının tamamı, zanlı Selim Tuntaş’ın ısrarla konuşmasını istedi ve zanlıdan davacı olduklarını söylediler.

Sabah saat 09.00’da başlayan duruşmada, tanık ve mağdur çokluğu nedeniyle ifadelerin alınması öğlen saatlerine kadar devam etti. Akşama kadar devam edecek duruşmaya öğle arası verildi.

Bilindiği gibi 30 Temmuz günü işadamı ve turizmci Selim Tuntaş, 9 aylık hamile eşi Sultan Tuntaş’ı, kapıcı Mustafa Kalender’i, annesi Müjgan Tuntaş’ı, otel müdürü Yılmaz Özsoy’u ve garson Muammer İlhan’ı aynı silahla öldürmüştü. Selim Tuntaş, 5 kişiyi öldürmekten müebbet ağır hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 17:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?