18
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

ÇYDD'den köy okullarına destek

SÖKE ÇYDD’DEN KÖY OKULLARINAEĞİTİM DESTEĞİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi, eğitime verdeği desteği sürdürüyor.

İlk olarak Şanlıurfa’nın bir köyü ile başlayan kitap desteği, geçtiğimiz günlerde Iğdır’ın Er Hacı Köyü İlköğretim Okulunda öğrenim gören öğrenciler için devam etmişti. Söke ÇYDD Köy okullarına kitap, kırtasiye başta olmak üzere eğitim desteğini bu kez Söke’nin Kisir ve Özbaşı İlköğretim Okullarına yaptı.

Söke ÇYDD Başkanı Nimet İncedal ve beraberindeki dernek yöneticileri Kisir Köyü İlköğretim Okuluna yaptıkları ziyarette bağış yoluyla toplanan yardımcı ders kitapları, test kitapçıları, okul çantası, ansiklopedilerden oluşan destek paketlerini teslim ettiler. ÇYDD heyetini Kisir Köy Okulunda okul müdürü Necdet Demir ve müdür yardımcısı Kamil Yıldız ile birlikte öğretmen ve öğrenciler sevinçle karşıladı. Kisir Köy Muhtarı Baki Suna köylerindeki çocuklara eğitim desteği veren Söke ÇYDD yöneticilerine teşekkür etti.

Kisir İlköğretim Okuluna Güzeltepe, Güneyyaka, Kaygılı, Nalbantlar, Sayrakçı, Pamukçular ve Karakaya Köyünden taşımalı eğitimle öğrenci potansiyelinin bulunduğunu söyleyen Söke ÇYDD Başkanı Nimet İncedal; “Kisir Köyü İlköğretim Okulu’na kırsal kesimden gelen öğrencilerimizin sayısı fazla. Bize bağışlanan ihtiyaç fazlası kaynak kitapları ve test kitaplarını öğrencilerimizle paylaşmak istedik” dedi.

Kisir Köyünden sonra ÇYDD yöneticileri Özbaşı Köyü İlköğretim Okulu’na da kaynak kitap ve test kitaplarından oluşan Eğitim desteğinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:42:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 15:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?