31
Mayıs
2024
Cuma
SÖKE - AYDIN

Diş sağlığı mekezinde mutlu son

Aylar önce Söke gündemine getirilen Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin Söke’ye kazandırılması konusunda büyük adım atıldı.

Devlet Hastanesi’nin eski binasında kurulması planlanan ağız ve diş sağlığı polikliniğinin projesinin Bakanlık tarafından onaylandığı belirtilirken; bundan sonraki aşamada projenin Bayındırlığa giderek ihale aşamasına getirileceği öğrenildi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden mimar Figen Karataş, inşaat mühendisi Fethi Ahmet Karataş, Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ersin Sancak ve Şube Müdürü Cansel Kölgeli’nin yer aldığı heyet, ağız ve diş sağlığı polikliniği için düşünülen Söke Devlet Hastanesi eski binasında incelemelerde bulunurken; Bakanlık tarafından onaylanan projenin Bayındırlığa gitmeden önce son rötuşları yapıldı. Aydın’dan gelen heyeti Söke Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, AKP İl Genel Meclis Üyesi Ali Mürteza Güzelyağdöken ve bazı AKP İlçe Yöneticileri karşıladı.

Söke Devlet Hastanesi eski binasında önceki yıllarda doğum pavyonu olarak kullanılan binanın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak düzenleneceği, şu an eski doğum pavyonunda faaliyet gösteren Sağlık Grup Başkanlığı idari binasının Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan binanın ikinci katına yerleşeceği öğrenildi.

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için sona çok yaklaşıldığını ifade eden Söke Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu; “Proje onaylandı. Aydın’da gelen heyet ile proje üzerine görüşme yaptık. Söke’ye iyi ve kaliteli sağlık hizmeti vermek dileği ve gayreti ile çalışıyoruz. En kısa sürede tamamlanacağını umduğumuz ağız ve diş sağlığı merkezini Sökelilerin hizmetine açmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

Sökelilerin devlet hizmetleri ile ilgili konularda heyecan duymalarının devlet hizmetlerine ne kadar hasret olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade eden AKP İl Genel Meclis Üyesi ve Söke Belediye Başkan Aday Adayı Ali Güzelyağdöken; “Ağız ve diş sağlığı merkezinde büyük yol kat edilmesi ve kısa süre sonra faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızlanacak olması hepimiz için bir sevinç meselesi. İnşallah merkezin açılışında mutluluğumuzu hep birlikte paylaşacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 17:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?