29
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Domuzlar incir bahçelerine zarar verdi

Söke TARİŞ İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene, yaban domuzlarının incir bahçelerinde yol açtığı zararların incir üreticisini zora soktuğunu belirtti. 

Söke Ovası’nda mısır, karpuz ve ay çiçeği alanlarında verdikleri zararla sık sık üreticilerin gündemine gelen yaban domuzları, bu kez sezonun başlaması ile incir bahçelerine dadandılar. 

Kuru incir hasadının başlaması nedeniyle incir bahçelerine inen yaban domuzlarının yeni mahsul incirlere zarar verdiğinin altını çizen Söke TARİŞ İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene, yaban domuzların incir bahçelerine ciddi zarar verdiğini ifade ederek, “Avlanmaları yasak olmaları nedeniyle hızla üreyen yaban domuzlarına karşı çaresiz kaldık. Bazı üreticilerimiz bahçelerinde yaban domuzu nöbeti tutmaya başladı. Sorunumuzu Söke Avcılar Kulübüne ve İlçe Tarım Müdürlüğüne her fırsatta dile iletiyoruz ama sonuç alamıyoruz” dedi. 

Bu sezon geçen seneye göre rekoltenin daha iyi olduğunu sözlerine ekleyen Söke TARİŞ İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene, sezon sıcaklarına bağlı olarak erken dökülme olmasına rağmen 60-80 ton rekolte beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 20:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?