19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Erdal Sarızeybek ADD konferansında

Türkiye’de terörün zirveye tırmandığı yıllar 92-94 yılında Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevi yapan ardından çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra 2005 yılında Ankara Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken albay rütbesinde, kendi isteğiyle emekliye ayrılan Erdal Sarızeybek Söke’de konferans verdi

.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Söke Şubesi tarafından düzenlenen konferans Söke Belediyesi Vali Recep Yazcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Konferansa; Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin eşi Zümrüt Özekmekçi, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran ve Meclis Başkanı Behlül Er, MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit, DSP İlçe Başkanı Niyezi Akkoca ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.


Konusu “Türkiye’nin terör ve güvenlik sorunu” olan konferans ve konuşmacı Emekli Albay Erdal Sarızeybek yoğun ilgi gördü. Konferansta açılış konuşmasını ADD Söke Şubesi Başkanı Asuman Kaftan katılımcılara etkinliklerine gösterdikleri ilgiden dolay teşekkür etti.
Görev yıllarında yaşadığı terör mücadelesini ve kendisinde bıraktığı izlerden bahseden Emekli Albay Erdal Sarızeybek; “1992’de 6 askerimle birlikte çatışmasının tam ortasında kaldık. O günden bu güne orada yaşananların bir anını unutmadım. Doğru bildiklerimizi anlatacağız, en önemlisi şehitlerimizin hesabını soracağız. Çünkü şehitlerimiz boşa ölmedi. Hesabını sormazsak bu devlet biter. Bu ülkede 30 yıldır terör var. Dünya savaşları dahi 3-4 yılda biterken bizim savaşımız 30 yıldır sürüyor, 300 milyar dolarlık kaynak kaybolmuş. Bu nasıl savaştır” sözlerine yer verdi.


Türkiye’nin müttefik sorunu olduğunu bir yanda ABD’nin bir yanda da içinde girmek için uğraşılan AB’nin olduğunu belirten Emekli Albay Erdal Sarızeybek; “Bugün herkes kartlarını açık oynuyor, gizli bir şey kalmadı. Fransızlar biz Bizans’ın torunuyuz derken, ABD Başkanı çıkıp Haçlı seferlerini başlatın diyor. Yüzyıllardır Türkleri Anadolu’dan kovmaya güçleri yetmedi, şimdi 22 ülkenin sınırlarını yeniden belirlemekten bahsederken; sözüm ona sahte haritalar ile Türkiye’nin topraklarını paylaşılmış gösteriyorlar. Bu topraklar hibe yada parayla satın alınmadı. Milyonlarca insanımız bu topraklar için can verdi. Haritalar çizmekle bu işler olmuyor. Bunları anlatacağız onlara” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 19:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erkan semerci IP: 88.243.167.xxx Tarih : 6.01.2009 13:24:43

Em.alb.Erdal Sarızeybek'in verdiği konferans ;Cumhuriyetine,ülkesine,insanına değer veren Sökelilerce,dışarda sağnak yağmur olmasına karşın büyük ilgiyle karşılandı..Erdal Beyin bölücü-ayrılıkçı terör örgütü ve destekçisi takiyye şampiyonları ile onların emperyalist efendisi ab-d hakkında tespitleri insanları hem kızdırdı hem de üzdü..