15
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Hacı adaylarına eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac Yönergesinde belirtilen esaslar çerçevesinde Söke Müftülüğü'ne kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına eğitim verilmeye başlandı. 

Eğitim seminerleri Söke İlçe Müftüsü Mehmet Kaya tarafından Söke Kocacami’de veriliyor. Hacı adaylarına verilen eğitim seminerinde haccın önemi, beşeri münasebetler, haccın çeşitleri ve yapılışı, Mekke ve Medine’deki ziyaret yerleri ile sağlık konularında bilgiler veriliyor. İlki bugün gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin devamının 22-25-31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi. 

Söke’de, Müftülüğe kesin kayıt yaptıran 46 hacı adayının bulunduğu, özel şirketlerle hacca gidecek adaylar ile birlikte Söke’den 70 civarında hacı adayının kutsal topraklara gideceği öğrenildi. Eğitim seminerleri ile ilgili bilgi veren Söke İlçe Müftüsü Mehmet Kaya, eğitim toplantılarının hacı adayları arasında beşeri münasebetlerini geliştirmek, kutsal topraklarda yapmaları gerekenler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?