2
Haziran
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

İlçe seçim kurulu 12 Haziran’a hazır

SÖKE İLÇE SEÇİM KURULU 12 HAZİRAN’A HAZIR

12 Haziran Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimleri için geri sayım devam ederken Söke İlçe Seçim Kurulu da çalışmalarını tamamladı.

12 Haziran Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerle ilgili seçim sandıklarında görev alacak sandık başkanları ve sandık kurulu memur üyeleri eğitime alınırken, Söke ilçe seçim kurulu başkanı hakim Tülay Özmen Aykuş, görevlilerden oy kullanacak seçmenlerden kimlik numaralarının kontrollerinin öncelikli olmasını istedi.

12 Haziran Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimleri için geri sayım devam ederken Söke İlçe Seçim Kurulu da çalışmalarını tamamladı. İlçe seçim kurulu başkanı hakim Tülay Özmen Aykuş, başkanlığındaki ilçe seçim kurulu Pazar günü yapılacak olan seçimlerde görev yapacak sandık başkanı ve memur üyelere seçimle ilgili bilgi verdi.

Başkan Tülay Özmen Aykuş, görev yapacak olan sandık görevlilerinin önceki seçim dönemlerinde de tecrübeli olduklarını dile getirirken; pazar günü yapılacak seçimlerde Söke’de toplam 83.419 seçmenin 315 sandıkta oy kullanacağını söyledi. Söke ilçe seçim kurulu başkanı hakim Tülay Özmen Aykuş sandık görevlilerine; “Bu yıl evet mührü ilk kez kaşe formatında hazırlandı. Mührün diğer parti amblemlerine taşmaması için önceden oy kullanacak vatandaşlarımıza hatırlatın. Ayrıca bir başka önemli hususta oy kullanacak olan seçmenin önce TC numaralı kimliğini kontrol edin, daha sonra oy pusulası birebir verin” uyarısında bulundu.

Dört ayrı grup halinde 630 sandık görevlisine seçimlerle ilgili malzeme, evrak tanıtım, sorumlulukları hakkında ayrıntılı eğitim verilirken; oy kullanılacak olan okulların hazırlık için cumartesi günü saat 10.00-17.00 açık olacağı açıklandı.

SÖKE İLÇE SEÇİM KURULU 12 HAZİRAN’A HAZIR
SÖKE İLÇE SEÇİM KURULU 12 HAZİRAN’A HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 15:35:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 15:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?