19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Kaçak operasyonu

Aydın’ın Söke ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yolardan yurda giriş yapan 23 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlar kapsamında kaçaklara yardım eden 3 organizatörde gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre; alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Söke ilçesi Atburgazı Beldesi’ne bağlı Akçakonak köyü yakınlarında şüpheli bir minibüsü durdurdu. Araç içerisinde yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı yollardan Yunanistan adalarına geçme hazırlığında olan 1’i Irak, 10 Somali ve 12’si de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 23 kaçak göçmen yakandı. Olayla ilgili olarak araçta bulunan ve organizatör oldukları iddia edilen H.K., B.B. ve M.B. isimli şahıslar da gözaltına alındı.

İşlemleri tamamlanan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. İfadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edilen zanlılar da, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 20:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?