28
Mayıs
2024
Salı
SÖKE - AYDIN

Kimsesiz çocuklara yuva

Aydın'ın Söke İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Söke Belediyesi ve ilçedeki bazı sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa hazırladığı projeyle madde bağımlısı, sokak ve kimsesiz çocuklar koruma altına alınacak.
Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Genel Müdürü İsmail Barış, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile birlikte uzun süredir Madde Bağımlısı ve Sokak Çocuklarını Koruma Derneği'nin talip olduğu Söke İş-Kur idari binasında incelemelerde bulundu. Söke Belediyesi olarak madde bağımlısı ve sokak çocuklarına yönelik rehabilitasyon merkezi oluşturma projelerinin olduğunu belirten Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, "İş-Kur'a ait merkez idari bina, bir dönem SSK dispanseri olarak kullanılmıştı. Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla birlikte SSK dispanserinden boşalan bu binanın bir bölümü atıl duruma düştü. Biz idari binanın madde bağımlısı çocuklar için kullanılmasından yanayız. Binayı en iyi şekilde değerlendirmek ve bu binada çocuklara sosyal etkinlik kazandırma, madde bağımlısı çocukların tedavisi ve topluma kazandırılması projesini hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
Söke İş-Kur yöneticilerinden binayla ilgili bilgi alan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, projelerin gerçekleşmesi ve binanın kazandırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Barış, daha sonra Kemalpaşa Mahallesi'nde restoresi tamamlanan tarihi Rum Evleri'ni gezdi. Söke Çocuk Yuvası Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri, Söke'ye çocuk yuvası kazandırmak için harekete geçtiklerini belirterek, projeyi Söke Belediyesi ile ortak yürüttüklerini kaydetti. Dernek Başkanı Sevilay Korkmaz, Söke'deki çocukların vakit kaybedilmeden sahip çıkılması gerektiğini dile getirerek, Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış'tan projelerine destek istedi.
Örnek çalışmalarından dolayı Söke Belediyesi ve sivil toplum örgütlerine teşekkür eden Barış, "Söke Belediyesi başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerçekten etkileyici. Projenin bir an önce uygulamaya geçmesi için her türlü desteği vereceğiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 20:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülnur karahüseyin IP: 78.165.128.xxx Tarih : 21.03.2008 10:47:12

bunları yazanlara çok teşekkür ederim çok güzel bir kurum olmuş yazanlara çok çok teşekkür ederim