24
Mayıs
2024
Cuma
SÖKE - AYDIN

Kıran kırana mücadele

KARATENİN KALBİ SÖKE'DE ATTI

Söke Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 5. İllerarası Karate Turnuvası’nda Türkiye Şampiyonasına katılabilmek için mücadele eden sporcular, kıran kırana mücadele etti.

Karate Federasyonu ve Söke Belediyesi işbirliği ile bu yıl 5.’si düzenlenen Söke Belediye Başkanlığı Karate Şampiyonasına Ege Bölgesinde 11. Bölgede yer alan illeri kapsayan kulüp sporcuları katıldı. Ulusal ve bölge dışından 18 hakemin yanı sıra bölge hakemlerin görev aldığı müsabakaların Türkiye şampiyonası öncesi ön eleme niteliği taşıması karşılaşmalara çekişme ve renk getirdi.

Şampiyona da ilk dörde giren sporcuların Aralık içerisinde Kocaeli ‘ nde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak olduğu şampiyona Söke kapalı spor salonunda yapıldı.

İzmir, Uşak, Manisa, Denizli, Aydın, Muğla illerinden yaklaşık 140 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada dereceye giren sporcuların madalyaları Söke Belediyesi Meclis üyesi Nimet İncedal Karate Federasyonu 11. Bölge Temsilcisi İbrahim Karagöz, Söke Gençlik Spor İlçe Müdürü Turan Günen, Belediye Basın Halkla İlişkiler Büro Sorumlusu Necati Maldar tarafından takıldı.

Karate Federasyonu 11.Bölge Temsilcisi İbrahim Karagöz şampiyonanın yapılmasında ev sahipliği yapan Söke Belediyesine teşekkür ederek; “Aralık ayı sonunda Kocaeli’nde yapılacak olan Türkiye şampiyonası öncesi sporcularımız için büyük önem taşıyan bu şampiyona bir ilçede yapılması diğer ilçelere de örnek teşkil etmesi açısından önem taşımakta. Federasyonumuzun 2010 faaliyet programı içersinde yer alan bu şampiyonada genç sporcularımız gerçekten kıyasıya mücadele ederlerken iyi hazırlanan genç kardeşlerimiz Türkiye elemelerine katılma hakkını elde ettiler. En büyük arzumuz son dönemlerde büyük atılıma geçen ve her geçen gün ilgi gören karate sporunu daha da yaygınlaşması” dedi.

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna bu yıl 5.’si gerçekleşen Söke Belediye Başkanlığı Karate Şampiyonası’nı önümüzdeki yıllarda da devam ettirme arzusunda olduklarını ifade etti. Tuna; katılımcı sporculara ve organizede emeği geçen herkese teşekkür etti.

KARATENİN KALBİ SÖKE'DE ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 17:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?