18
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

Kız yurdunda diş taraması

Söke'de Belediye Sağlık Komisyonu’nca gönüllü diş hekimlerinin katkısıyla Söke Lisesi Yatılı Kız Pansiyonu’nda yapılan ağız ve diş sağlığı taramasında öğrencilerin büyük bölümünün dişleri çürük çıktı.

Pansiyonda kalan 284 kız öğrenci, gönüllü diş hekimleri Sevim Şahin, Levent Tuncel, Kemal Demirtaş, Funda Budak, Talat Sezgin ve İsmail Kurtuluş tarafından tek tek taramadan geçirilirken öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda da bilgiler verildi.

Diş sorunu tespit edilen öğrencilerin yurt ve okul yönetimince ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirileceği açıklanırken, Söke Belediyesi Sağlık Komisyonu ve Meclis üyesi diş hekimi Sevim Şahin, Söke Lisesi Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucu gerçekleştirilen taramanın sonucunun ciddi anlamda düşündürücü olduğunu söyledi.

Şahin, "Taramadan geçirilen 284 öğrencimizin büyük bölümünde başta çürük olmak üzere diş sorunun olması gençlerimiz için düşündürücü ve üzücü. Ama böyle bir taramanın mutlaka diş problemini yaşayan gençlerimiz için faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?