22
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Öğrenciler demokrasi sınavında

Söke'nin en eski okullarından Yavuz Selim Lisesi'nde öğrenciler seçim heyecanı yaşadılar. Öğrenciler sandık başına giderek, Okul Meclis Başkanı'nı belirlemek üzere oy kullandı. 

Yerel ve genel seçimleri aratmayacak şekilde hazırlıkları yapılan, propaganda dönemi geçirildikten sonra gerçekleşen seçimlerde 4 aday yarıştı. Yavuz Selim Lisesi Meclis Başkanlığı için okul öğrencilerinden Onur Özdemir, Kerim Tor, Simge Çelik ve Gözde Nur Kasımoğlu aday oldu. Sabah saatlerinde başlayan oy kullanma süreci iki saatlik bir sürede tamamlanırken, seçimlerde 705 öğrenci oy kullanıldı. Daha sonra açılan sandıklardan 695 geçerli oy çıkarken, 6 oy geçersiz, 4 oy ise boş çıktı. Seçimleri 380 oy almayı başaran Gözde Nur Kasımoğlu Söke Yavuz Selim Lisesi Meclis Başkanı oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi ile gerçekleştiren seçimler öğrencilere demokratikleşmeyi tanıma, katılımcı olma, oy kullanma bilincini kazandırma gibi amaçlarla yapılıyor. İlçedeki okulların meclis başkanları daha sonra kendi aralarında bir seçim daha yaparak, ilçe meclis başkanını seçecekler. Seçilen ilçe meclis başkanı ilçeyi, il meclisinde temsil edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 16:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?