18
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

Pamukçular su borcunu ödeyemedi

Türkiye’nin pamuk ambarı Söke Ovası’nda her geçen sezon daha sıkıntılı bir yıl geçiren üreticilerin, pamuk sulamada kullandıkları suyun ücretlerini ödeyemedikleri ortaya çıktı.

Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, Sökeli pamuk üreticisinin birliğe 2004 yılından 803 milyar borcu olduğunu ve çiftçilerin bu borcu ödemekte güçlük çektiğini bildirildi.

Söke Ovası Sulama Birliği meclis toplantısından yapılan açıklamada, 2004 yılı tahakkuk toplamının 2 trilyon 781 milyar 79 milyon 269 bin lira, tahsilatın ise 1 trilyon 978 milyar 2 milyon 122 bin lira olduğu belirtildi. Buna göre Sökeli çiftçilerin 2004 yılından 2005 yılına 803 milyar 77 milyon lira su borcu devrettikleri bildirildi.

Mevcut durumun Söke Ovası’nda üretim yapan üreticilerin zor şartlar altında üretim yaptığının ve emeğinin karşılığını alamadığının göstergesi olduğunu belirten Söke Ovası Sulama Birliği başkanı Necdet Özekmekçi, "Tahsilatın yapılabilmesi için gerekli tedbir alındı. Ancak kar edemeyen çiftçi kullandığı suyun ücretini ödemekte güçlük çekiyor" dedi.

Toplantı sonunda yapılan yıllık komisyon üyelikleri seçiminde Ali Duman, İsa Arı, Ali Barışık, Mehmet Muslu, Halil İbrahim Özbaşlı Sulama Birliği Bütçe Komisyonu’na; İlgin Ergin, Hilmi Tosun, Murat Özev, Yılmaz Salbaş, Nurettin Yıldız ve Esaattin Kuru Sulama Birliği encümen üyeliklerine, İbrahim İlhan ise Söke Ovası Sulama Birliği Başkan Vekilliği’ne seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 12:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?