20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

Patlama sonrası yangın çıktı

SÖKE'DE PATLAMA VE YANGIN

Aydın'ın Söke ilçesinde, bir çamaşırhanede meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın, bir yapı markete sıçrayınca büyüdü. Olayda 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Söke-Milas Karayolu üzerinde Yenidoğan Beldesi sınırları içinde bulunan bir bir çamaşırhanenin kazanında meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı.

Yapı marketin içinde bulunan kimyasal ve ahşap malzemelerin kısa sürede tutuşmasıyla yangın büyüdü. Söke Belediyesi'nin yanı sıra Güllübahçe, Bağarası, Sarıkemer, Bağarası, Savuca, Davutlar gibi belde itfaiyelerinin yanında Aydın, Germencik, Kuşadası ve Didim itfaiyeleri de alevlere müdahalede bulundu. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta oldukça zorlanırken, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemeleri aldığı alışveriş merkezi çevresinde çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi hazır bekletildi. Yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Olayda 7 kişi yaralandı. Yaralılar Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan çalışanlardan Sümeyra Değirmenci, Gülcan Keçeci ve Güllü Turgut'un ayakta tedavi edilerek taburcu edildikleri; Çisem Bilgin'in kolunda ve belinde yaralanmaların olduğu ve gözlem altında tutulduğu, Vedat Öncel'in dumandan zehirlendiği ve tedavi altında bulunduğu kaydedildi. Filiz Çoksoy ve Ali Çoksoy'un da yaralı olarak hastaneye kaldırıldıkları ve ayakta tedavi edildikleri öğrenildi.

Kaymakam Mehmet Demirezer de, olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip ederken; "Yaralıların hayatı tehlikeleri yok. Çıkış nedeni ilk belirlemelere göre, çamaşırhane deniliyor. Arkadaşlarımız yangın söndürme çalışmasının yanında çıkış nedeni ile ilgili gerekli tahkikatı da yapıyorlar. Tek tesellimiz can kaybının olmayışı" diye konuştu.

Çamaşırhanenin sahibi İsmail Geridönmez, çamaşırhane kazanında katı yakıt kullanıldığını, patlama nedeninin buradan olduğunun kesinleşmediğini belirterek; "Arkadaşlarımdan öğrendiğime göre kazan yerinde yok deniyor. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" dedi.

SÖKE'DE PATLAMA VE YANGIN
SÖKE'DE PATLAMA VE YANGIN
SÖKE'DE PATLAMA VE YANGIN
SÖKE'DE PATLAMA VE YANGIN
SÖKE'DE PATLAMA VE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 19:55:04
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 23:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?