26
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Pitbull sahibine ceza

SÖKE’DE PİTBULL ALARMI

Söke’de kurallara aykırı olarak pitbull cinsi köpek gezdiren bir vatandaş hakkında cezai işlem yapılırken; köpeğe el kondu.

Söke’de geçtiğimiz günlerde İstasyon Caddesi’nde kuralsız olarak Pitbull cinsi köpeğini gezdiren vatandaş yakalanırken; köpeğine el kondu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinde İstasyon Caddesinde Pitbull cinsi köpeği ile görülen vatandaş durdurularak, Söke Belediyesi Zabıta ekiplerine haber verildi. Köpek Barınağı ekiplerinin harekete geçmesiyle köpek, Söke Belediyesi köpek barınağına götürülürken; Pitbull cinsi köpeğini kuralsız gezdiren vatandaş hakkında İlçe Kaymakamlığı tarafından idari para cezası ile cezalandırıldı.

5199 sayılı hayvanları koruma kanununun ilgili maddesinin tehlike arz edecek köpeklerin sahiplenilmesi veya gezdirilmesi hükümlerinin açık olduğunu belirten Söke Belediyesi Veteriner Hekimi Barış Değer; “Pitbull köpekler ile ilgili kanun hükümleri uygulanacaktır. Söke Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığımız Pitbull köpeklere el koymak, sahiplerine kanunda belirtilen cezai hükümleri yerine getirmek suretiyle işlem yapmaktadır” dedi.

Bilindiği gibi; 5199 Sayılı hayvanları koruma kanununda ‘Pitbull Terrier ve Japonese Tosa’ gibi tehlike arz eden köpekler üretilemez, sahiplendirilemez, satılamaz, hediye edilemez, takas edilemez, sergilenemez ve reklamı yapılamaz’ hükmü bulunuyor. Kanun kapsamında Pitbull cinsi köpekleri kuralsız olarak gezdiren veya besleyenler cezai işlemlere tabi tutuluyor.

SÖKE’DE PİTBULL ALARMI
SÖKE’DE PİTBULL ALARMI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:29:03
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 16:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?