26
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Proje yarışmasına Söke damgası

PROJE YARIŞMASINDA SÖKE DAMGASI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) mesleki ve teknik liseler arasında düzenlediği proje tabanlı beceri yarışmasında Söke Anadolu Kız Meslek Lisesi Aydın birinciliği ve Aydın üçüncülüğünü kaptı.

Gözler 1 Mart tarihinde yapılacak Bölge yarışmasına çevrilirken; burada Aydın’ı temsil edecek Söke Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin hedefi bölge birinciliği ile dönmek.

MEB Proje tabanlı beceri yarışması Aydın il elemelerinde Söke Anadolu Kız Meslek Lisesi “Kişisel ve Sosyal Hizmetler” alanında öğretmen Şengül Aktürk nezaretinde çocuk gelişim bölümü öğrencileri Meryem Yavaş, Seren Kahraman ve Betül Acar tarafından hazırlanan ‘Dokun, Hisset, Öğren’ adlı proje Aydın il birincisi oldu. Görme ve zihinsel engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik hazırlanan ‘Dokun, Hisset, Öğren’ adlı proje Aydın’da yarışan 22 proje arasında il birincisi olurken; İzmir’de yapılacak Ege Bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Diğer taraftan Söke Anadolu Kız Meslek Lisesi bilgisayar bölümü öğrencileri Hilal Atmaca, Eda Karadeniz ve Tuğçe Çınar tarafında hazırlanan elektronik sınıf defteri ‘e-defter’ projesinin de il üçüncü olması okulda sevinci ikiye katladı.

“Kişisel ve Sosyal Hizmetler” alanında Aydın birincisi olan ‘Dokun, Hisset, Öğren’ adlı projesinin 1 Mart’ta İzmir’de Ege Bölgesi değerlendirilmesinde yarışacağını söyleyen okul müdürü Murat Çal; “Projelerimizin günlük hayatta uygulanabilir olmasından dolayı önemsiyoruz. Ege Bölgesi değerlendirmesinde dereceye girerek Ankara’da yapılacak olan Türkiye genelindeki değerlendirmeye katılmasından yana ümitliyiz” dedi.

PROJE YARIŞMASINDA SÖKE DAMGASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:21:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 18:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?