24
Mayıs
2024
Cuma
SÖKE - AYDIN

Satranç heyecanı başlıyor

SÖKE’DE SATRANÇ HEYECANI

Söke ilk kez Türkiye çapında bir satranç turnuvasına ev sahipliği yapacak. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından desteklenen Söke Belediye Başkanlığı 1. Satranç Turnuvası 4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Söke Kız Meslek Lisesi salonunda yapılacak Söke Belediye Başkanlığı 1. Satranç Turnuvası minikler, küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde sporcuların katıldığı müsabakalara sahne olacak. Söke Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, Aydın İl ve Söke Satranç Temsilcilikleri tarafından organize edilen 1. Satranç Turnuvası’na 100’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor.

35'+30' hamle temposu ile oynanacağı belirtilen satranç turnuvasının sonunda turnuvaya katılan miniklere madalya verilecek. Turnuvada mücadele eden küçükler, yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde başarılı olan satranç sporcularına birincilere 250, ikincilere 150, üçüncülere 100, dördüncü ve beşincilere 50’şer TL para ödülünün yanı sıra madalyaları verilecek.

Minikler cumartesi günü 5 tur 30 dk. hızlı satranç kuralları uygulanacak olup 1.Tur saat.10:30’da başlayacak. 2.Tur 12.00, 3.Tur 14.00, 4.Tur 15.30 ve 5.Tur saati 17.00 olarak belirlenirken; tur saatlerini ayarlamada başhakem yetkili olacak.

Turnuvaya katılım için başvuran sporculara bakıldığında Türkiye çapında çeşitli başarılar elde etmiş sporcular olduğu gözleniyor. Bu anlamda Söke ilk kez Türkiye çapında bir satranç turnuvasına ev sahipliği yapmış olacak. Bu yıl ilki gerçekleştirilen satranç turnuvasının geleneksel hale getirilerek, önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedefleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 13:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?