27
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

SÖGİAD kaymakamı ağırladı

Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) bir süre ara verdiği kahvaltılı toplantılarına İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan’ı ağırlayarak yeniden başladı.

Söke Meandros Restoran’da gerçekleşen toplantıda İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Sökeli genç iş adamları ile bir araya gelirken; Söke’nin çözüm bekleyen sorunları tartışıldı. Toplantıda Söke’nin fakülte ve OSB özlemi ağırlık kazanan konular olurken; Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Toplantının açılışında konuşma yapan SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun; “Bir süre ara verdiğimiz toplantılarımıza bu yıl ilçe Kaymakamımız ile başlamak istedik. Toplantılarımızda Söke ile ilgili yapılan çalışmaları yetkili ağızlardan dinleme, fikirlerimizi paylaşmak arzusundayız” dedi.

1995 yılında kurulan SÖGİAD’ın sosyal ve sorumluluk projeleri ürettiğini belirten Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan; “Bugüne kadar Söke’yi ilgilendiren projeleri üretmekte ve desteklenmesinde SÖGİAD her zaman yer aldı ve almaya da devam edecek” ifadelerini kullandı..

İş adamlarının kentlerin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesinde çok önemli yeri olduğunu ve işadamları federasyonu’nun Söke’de olmasının çok önemli bir durum olduğunu belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; Sökeli genç iş adamlarına çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Fakülte binası ile ilgili olarak değerlendirme yapan İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan proje çalışmalarının tamamlandığını, malzeme alma konumuna gelindiğini ifade etti.

Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) tarafından kurumsal şekilde yürütülen fakülte binasını Sökelilerin el ele vererek yapacağını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Söke Ticaret Odası ve Esnaf Odaları’nın katkı sözleri var. Hemen inşaata başlamak arzusundayız. 2009 yılı sonuna kadar fakülte binasını tamamlamayı hedefliyoruz. Söke üniversiteyi kaldırabilecek konumda. Fakülte binasını ileride üniversite yapısına dönüştürmeyi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Kaymakam Demirhan Söke OSB’de imar planı ve parselizasyon gibi çalışmaların tamamlanmış olduğunu belirterek; tek sıkıntının kamulaştırmalar olduğunu vurguladı.

Söke OSB arazisinde kamulaştırmalarda geç kalınmış olduğunu, bununda nedeninin nakdi kaynak sıkıntısı olduğunu söyleyen Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan sözlerine şöyle devam etti “Bu sene kamulaştırmaları inşallah hızlandıracağız. Söke OSB’nin kurucuları arasında yer alan Aydın Sanayi Odası, Söke belediyesi ve Söke Ticaret Odası gibi kurumlar bugüne kadar katılım payı ödememiş. Bugüne kadar bu kurumlardan katılım payı alınsaydı, ciddi maddi kaynak sağlanırdı ve kamulaştırmalarda büyük adımlar atılırdı diye düşünüyorum. Aydın Sanayi Odası, Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası OSB içinde ağırlık kazanmalı. Bu konuyu OSB’nin önümüzdeki ilk toplantısında gündeme aldık. Kurumların sağlayacakları katılım payları oranında OSB’deki ortaklık payları da belirlenmeli. Daha önce yer aldığım OSB deneyimlerinde benzer uygulamalar yapmıştık ve başarılı olduk. Söke için tarım da çok önemli. Söke’nin tarımı bir kenara atamaz. Tarım çok önemli ama birbirini destekleyecek sanayi kuruluşları da olmalı. Tarımsal sanayi Söke’de güçlenmeli”

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 19:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?