29
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Söke, Pamuk Festivali'ne hazır

Söke’de bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek olan Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri programı belli oldu. Söke 5. Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri 30 Ağustos’ta başlayıp, 6 Eylül tarihinde sona erecek. Festival ve Kurtuluş etkinlikleri 30 Ağustos Zafer bayramı coşkusu ile birleşecek, etkinlikler kapsamında konserler dışında tarım paneli, karate şampiyonası, Söke Tarım Fuarı açılışı gibi etkinlikler de yar alacak.


30 Ağustos 2008 cumartesi günü Belediye Meydanında gerçekleşecek Atatürk Fotoğrafları Sergisi, Klasik Müzik Konseri, Halk Oyunları gösterisinin yer alacağı açılış töreni ile start alacak Söke 5. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri 6 eylül akşamı final gecesinde ünlü sanatçı Işın Karaca’yı ağırlayacak. Söke’nin her mahallesine dağıtılan etkinliklerde Çarşamba Pazaryeri, Köprübaşı otoparkı, Kemalpaşa İlköğretim Okulu bahçesi ile Şehitler Parkı, Uğur Mumcu Parkı, Harikalar Dünyası ve Atatürk Parkı etkinlik alanları olarak kullanılacak.


31 Ağustos tarihinde Grup Düşsel, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yılların eskitemediği ünlü ve sevilen grup Moğollar konseri Sökelileri coşturacak. 2 Eylül Salı günü Söke Ziraat Odası Salonunda saat 14.00’de “Tarımda su ve çevre bilinci” konulu panel gerçekleştirilecek. Söke’nin Romanstarı Naciye yine aynı günü Romen orkestrası ile saat 21.00’de Kemalpaşa İlköğretim Okulu Bahçesinde konser verecek. Etkinlikler 3 Eylül Çarşamba Kemalpaşa Şehitler Parkı’nda Söke Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri, 4 Eylül Perşembe saat 18.00’de Harikalar Dünyası’nda çocuk etkinlikleri ardından saat 21.00’de Uğur Mumcu Parkı’nda THM sanatçısı Saime Cantürk Konseri, 5 Eylül Cuma günü saat 18.00’de pazaryeri alanında Söke tarım ve ticaret fuarı açılışı, 6 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’de Kapalı Spor Salonunda İller arası Karate şampiyonası yapılacak. Söke 5. Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinliklerinin finalinde sesi ve yorumu güçlü ünlü sanatçı Işın Karaca stadyum konserinde Sökeliler ile buluşacak. Hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklere Söke Belediyesi Halk Oyunlar ekibi renk katacak.


Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür Komisyonu Başkanı Hatice Sarınç geleneksel hale getirilen Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinliklerinin renkli geçeceğine inandığını belirtti. Mütevazı bir bütçe ile Söke halkının beğeneceği bir program hazırladıklarına inandığını ifade eden Hatice Sarınç tüm Sökelileri ve bölge halkını etkinliklere davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?