16
Mayıs
2024
Perşembe
SÖKE - AYDIN

Söke 4. Pamuk Festivali başladı

Aydın'ın Söke ilçesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pamuk Festivali başladı. Resim sergisi ve dinleti ile açılışı yapılan festival üç gün boyunca devam edecek.

Bu yıl 4.sü düzenlenen pamuk festivalinin Söke Fatma Suat Orhon Müze ve Sanat Evi'nde yapılan açılış törenine Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin ve çok sayıda davetli katıldı.

Söke Magnezia Sanat Galerisi sanatçıları Belgin Gürel, Ayşe İlkay, Zehra Erdeğer, Günnur Özgen, Mustafa Aygün ve Mehmet Eravcı'nın eserlerinin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu "Bu yıl Pamuk Festivalimizin 4.'sünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Söke'de görev sürem içerisinde pamuğun Söke için ne kadar önemli olduğunu çok iyi öğrendim. Bölgenin ekonomik değeri pamuğun ismini taşıyan festivalimiz başta Söke'mize olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olsun. Festival ve Kurtuluş etkinlikleri için emek gösteren, destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Törende konuşmaların ardından resim sergisi açılış yapıldı. Sergi sonrasında Hüseyin Uysal'ın keman ve Ozan Karagöz'ün piyano dinletisi eşliğinde kokteyle geçildi. Söke Magnezia Sanat Galerisi sanatçılarının resimleri ve genç müzisyenlerin sunduğu dinleti davetlilerin beğenisini kazandı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 11:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?