20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

Söke 5. Sanat ve Edebiyat Günleri

Söke Belediyesi ve Söke Beşparmak Dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen Söke 5. Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri başladı. Etkinlikler belirlenen program dahilinde 24 Ekim Cuma günü gerçekleşecek etkinlikler ile son bulacak.


Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda gerçekleşen Söke 5. Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri’nin açılış törenine Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Hatice Sarınç ve Enver Helvacı, ADÜ Söke Meslek yüksek Okul Müdürü Sabiha Işık, CHP Söke İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sevim Şahin, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri İsmail Yerli ve İsa Gümüş, bazı daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler ile sanat ve edebiyat dünyasından konuklar katıldı.

Sunumunu Çağdaş Gazeteciler, Edebiyatçılar ve Dil Derneklerinin İzmir Temsilcisi olan Yunus Bekir Yudakul’un yaptığı Söke 5. Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri’nin açılış töreninde; ilk konuşmayı Beşparmak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Avcı yaptı. Avcı konuşmasında bu yıl 5.’si yapılan Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri’nin sanatın toprağını bakıma almak, özgür düşünce ve yaratıcılığa kapı açmak, etkinliklerin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerçekleştirildiğini belirtti.
Daha sonra bir konuşma yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Kültür Komisyonu Başkanı Hatice Sarınç, katılımcılara ve etkinliklerin gerçekleşmesinde destek veren Beşparmak Dergisi’ne teşekkür etti.


Söke’de Kaymakamlık görevine birbuçuk ay kadar önce başlayan Söke ilçe Kaymakamı İsmail Demirhan Söke’de her yönden büyük bir potansiyelin olduğunu gördüğünü, bu potansiyelin özellikle sanat ve edebiyat anlamında yoğun olduğunu söyledi. Söke insanının çağdaş, okuyan ve yazar insanlar olduğunu belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Bize düşen görev böylesi etkinlik ve insanlarımıza katkı sağlamak, harekete geçirilmesi gereken unsurları harekete geçirmektir. Kitap deyince akla okur-yazar olmak geliyor ve bu bilgi toplumu, medeni toplum olabilmek için çok önemli” dedi.


İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan Söke 5. Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri’nin düzenlenmesinde başta Söke Belediyesi olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ederek kutladı. Kaymakam Demirhan ayrıca etkinlikler vesilesiyle konuklar arasında yer alan öğretmeni Prof. Dr. Sina Akşin ile buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.


Söke 5. Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri’nin ilk gününde gerçekleştirilen konuşmalar ile açılış töreni sonrasında ilk etkinlik olan konferansa geçildi. “Cumhuriyetimizin 85. Yılında kilometre taşları” konulu konferansta Prof. Dr. Sina Akşin konuşmacı olarak yer aldı. Tarihçi olan Prof. Dr. Sina Akşin genellikle tarih ve güncel konular ile ilgili etkinliklere davet edildiğini belirterek; ilk kez sanat ve edebiyat üzerine kurulu bir etkinliğe davet edildiğini ve çok mutlu olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Akşin, ilçe Kaymakamı İsmail Demirhan’ın öğrencisi olmasının ve Söke’de buluşmaktan dolayı mutluluğunu da kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?