19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Söke Barosu'ndan İsrail'e tepki

İsrail’in Filistin’in Gazze bölgesine gerçekleştirdiği çoğunluğu kadınlar ve çocuklar olmak üzere yüzlerce kişinin öldüğü saldırılara Baro Söke Temsilciliği’nden kınama geldi.

Söke Barosu tarafından yapılan açıklamada vatandaş ve sivil toplum örgütlerinin vahşi saldırılara sessiz kalmaması ve tepkilerini göstermeleri gerektiği çağrısında bulunuldu.


Aydın Barosu Söke Temsilciliği adına Söke Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan avukat Mustafa Çoban, “İsrail’in son günlerde Filistin’in Gazze bölgesinde yasayan halkına yönelik vahşi saldırı ve katliamlarını kınıyoruz. Emperyalizm her zaman olduğu gibi bugün de içinde bulunduğu ekonomik krizi halkların kanını dökerek aşmaya çalışmaktadır.

Bulunduğumuz coğrafyada dünyaya barış getirdiklerini iddia edenlerin bu katliama karşı görünmekte samimi olmadığı anlaşılmıştır. Filistin halkına ve dünyanın diğer halklarına karşı yapılan bu hunharca saldırıların derhal durdurulması, katliamı yapanlardan hesap sorulmasını istiyor, halkımızı ve tüm dünya halklarını küresel emperyalizme karşı birleşmeye çağırıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rabia Altuğ IP: 92.45.241.xxx Tarih : 1.01.2009 13:05:35

İsrailin Filistin halkına karşı yürütmüş olduğu bu emperyalist savaşın ve yüzlerce insanın ölümü ve binlerce insanında yaralanmasına neden olan bu saldırı vahşi bir saldırıdır.Sökelilerin buna sahiplenişi onur ve umut verici bir olaydır.Teşekürler arkadaşlar.