1
Haziran
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

Söke Garnizonu'nda devir teslim

Motorlu Piyade Tugayı Komutan Yardımcılığı ve Garnizon Komutanlığı’nda komuta devir teslimi törenle yapıldı. Törene 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Söke İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile davetliler ve askeri erkan katıldı. Garnizon Komutanlığı’nın tarihçesi, atama emirleri ve komutayı devreden ve devralan komutanların özgeçmişlerinin okunmasıyla başlayan haber, protokol konuşmaları ile devam etti.


2 yıldır sürdürdüğü Söke Garnizon Komutanlığı görevini devreden Topçu Kurmay Albay İlker Koçak konuşmasında; “Görev sürem boyunca, Garnizon Komutanlığı personeli, üstün görev anlayışı, disiplinli ve yüksek moral, eğitim ve fizik gücü ile Atatürkçü ve Atatürkçü Düşünce Sistemini rehber edinerek, her yönü ile daha üst seviyeye ulaşmak, kendisine verilecek her türlü göreve hazır olmak ve aldığı görevi mutlaka başarmak azim ve kararlılığı içinde olmuştur. Tüm faaliyetlerimizde yurdumuzun dört bir yanından gelen vatan evlatlarının birbirleriyle kaynaştırmak, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ortamında yurttaş ve insan olma bilinci ve onuru geliştirilmiş bireyler olmaları yönünde hiçbir özveriden kaçınılmamış, ulusal birliğimizin harcının daha da güçlendirilmesine önem verilmiştir” dedi.
1987 yılında Teğmen olarak Mekteb-i Asliye ilk adım attığı birlikte 21 yıl aradan sonra görev almaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Söke’nin yeni Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Mustafa Köseoğlu; “Özverili çalışmalarından dolayı görevi devraldığım Kurmay Albay İlker Koçak ve muhterem eşlerine şükranlarımı arz etmek istiyorum. Üst Komutanlık emir ve direktifleri ile talimatlar çerçevesinde her an muhabereye hazır olmak maksadıyla; atış, spor, eğitim, bakım ve moralde en üst seviyeye çıkmak hedefimiz olacaktır” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Komutayı devreden Kurmay Albay İlker Koçak’ın komutanlık forsu gönderden indirildi; yeni komutan İstihbarat Kurmay Albay Mustafa Köseoğlu’na birlik brövyesi takıldı. Devir teslim tekmili sonrasında; tören askeri geçiş ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 18:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih aybak IP: 88.231.136.xxx Tarih : 12.09.2008 11:43:09

2.tb karargah blk ssh takımında 85-4 ssh onb olarak askerliğimi yaptım çok güzel günlerim geçti söke'de şimdi asker olmak isterdim ama imkansız askerlik bitince insan herşeyin farkına varıyor blk kom.ahmet oral blm astsb. murat unutkanlar ve ssh astsb hüseyin gör'e sonsuz şükranlarımı sunarım saygılarım ile FATİH AYBAK DİYARBAKIR