31
Mayıs
2024
Cuma
SÖKE - AYDIN

Söke yüzünü meyveciliğe döndü

Yıldan yıla kötüye giden pamuk ve hububat üretimine alternatif arayışında olan Sökeli üreticiler; Söke Ziraat Odası ile Söke Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, meyve üretimi konusunda bilgilendirilecek. Proje kapsamında verilecek olan eğitim semineri 17 Şubat 2008 Pazar günü, Söke Ziraat Odası konferans salonunda yapılacak. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, üreticilere alternatif üretim alanları konusunda bilgilendirme toplantılarının bundan sonra sürekli olarak devam edeceğini söyledi. Örnek, "Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde de yoğun şekilde başlayan ağaçlandırma seferberliğinin meyveciliğe geçiş için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Sökeli üreticiler olarak pamuğun dışında üretim sahalarını değerlendirmemiz gerekiyor. Vizyonumuzu genişletmeliyiz. Mart ayı içinde hayvancılık, tarımsal sulamalar ve zeytincilik gibi konularda da bilgilendirme toplantıları düzenleyerek üreticilerimizin alternatifler konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz" dedi. 

Eğitim semineri sonrasında çiftçilere meyve fidancılığı konusunda uygulamalı ilave bir bilgilendirmenin de yapılacağını açıklayan Söke Ziraat Yayın ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürü Nizamettin Opanoğlu da konuşmasında, "Fidan dikimi için bir bölüm oluşturduk. Üreticilerimiz daha çok bir işin sonucunu görünce benimsiyor. Ziraat okulumuzda meyve fidancılığı uygulaması ile bölge üreticilerimize meyveciliğin sonuçlarını göstermek istiyoruz. Yapılacak çalışma bir örnek teşkil edecek. Türkiye'de tarımın sorunları belli. Biz var olan sorunlara alternatif çözüm önerileri sunmak istiyoruz. Türkiye tarım ülkesi olarak biliniyor ancak hala birçok alanda üretimin nasıl yapılacağını bilmiyor. Türkiye çok iyi bir tarım ülkesi olma potansiyeline sahip bir ülke ama bunun ortaya çıkarılması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 18:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?