20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

Söke'de 80 bin dönüm arazi sular altında kaldı

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Bağarası, Burunköy, Akçakaya, Nalbantlar, Çalıköy bölgelerindeki tarım arazilerinin sular altında kaldığını, ilçede toplam 80 bin dönüm ekili tarım alanının zarara uğradığını kaydetti.

Çine Barajı'nın tamamlanamamasının sıkıntısını Söke Ovası'ndaki çiftçilerin yaşadığını belirten Kocabaş, yağışların devam etmesi halinde daha büyük sıkıntılar oluşacağını öne sürdü.
Aydın'da mevsim normalleri üzerinde meydana gelen yağışlar sonucu Aydın Ovası'nın sular altında kaldığını belirten Vali Muharrem Göktayoğlu, "Son 3 gündeki yağmur ve kar yağışı sonucu karayolları, köy yolları zarar gördü. Taşkınlar nedeniyle Koçarlı ve Söke Ovası sular altında kaldı. Menderes Nehri'nden saniyede 800 litre, Çine Çayı'ndan ise 400 litre akış gerçekleşti. Yağışlar sonunda Nazilli, Köşk, Kuyucak ve Karacasu ilçelerimize bağlı bazı köy yolları kapanmıştı. Dün akşam saatleri itibariyle kapalı yol kalmadı. Taşkınlar nedeniyle sel suları altında kalan arazilerde zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Koçarlı Ovası'nda su altında kalan ev ve iş yerlerinin kurtarılması için sivil savunma ekipleri de görev aldı. Suyun gidiş seyri nedeniyle Söke'de su taşkınlarının meydana gelmesi muhtemel" dedi.

Vali Göktayoğlu, Çine Çayı ve Büyük Menderes Nehri'nde meydana gelen taşkınlar sonucu zarar gören Söke-Bağarası yolunda, Karayolları ve Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Göktayoğlu, yağışların ve soğuk havanın devam edeceğini, yarın bölgede kar yağışı beklendiğini sözlerine ekledi.

AYDIN -İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 17:52:12
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 17:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?