20
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

Söke'de leylek panosu

Söke'ye bağlı leylekleriyle ünlü Avşar Köyü'ne leyleklerin korunması ve bölgeye gelenlerin leylekler hakkında bilgilendirilmesi için Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) tarafından bilgi panoları asıldı.


Avşar Köyü'ne her yıl Afrika'dan gelen leyleklerin korunması ve zarar görmemesi için EKODOSD ile köy muhtarlığı tarafından “Avşar Köyü Leylekleri Koruma Projesi” başlatılmıştı. Proje kapsamında Leyleklere zarar verilmemesi, yavruların uçma denemeleri sırasında rahatsız edilmemeleri için uyarı ve bilgilendirme panoları, broşürler hazırlandı. Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün desteklediği, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)nın katkılarıyla yapılan tanıtım panolarından ilki EKODOSD yönetim kurulu üyeleri tarafından Sarıkemer yol kavşağı, Azap Gölü ve Avşar Köyü İlköğretim Okulu girişine dikildi. Proje kapsamında ayrıca, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)'nın katkılarıyla, Avşar Köyü Leylekleri Koruma Çalışmalarını anlatan ve Azap Gölü ile 12 antik İon kentinden biri olan Myus'u tanıtan, bin adet broşür de bastırıldı.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, WWF-Türkiye Doğal hayatı Koruma Vakfı işbirliği ile Avşar köyü leylekleri koruma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bu amaçla hazırlanan bilgi panolarının bölgeye asıldığını söyledi. Leyleklerin bölge için son derece önem taşıdığına dikkati çeken EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Yapılan bu bilgilendirme panoları ve broşürler ile Avşar Köyü leylekleri yöreye ve yerli-yabancı turistlere tanıtılması sağlanacaktır. Köy halkının yıldan yıla azalan leyleklere sahip çıkması, hem leylek nüfusunu, hem de leylekleri görmek için köyü ziyaret eden yerli yabancı konukların sayısını artıracak, böylece yerel kalkınmaya destek olacaktır. Bu konuda derneğimize destek olan Çevre ve Orman Bakanlığı'na, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne, panoların ve broşürlerin yapımında büyük katkı sağlayan WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı'na ve leyleklerinin korunmasına destek olan Avşar Köyü Muhtarlığı'na teşekkür ediyoruz” dedi.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 18:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?