22
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Söke'de Uğur Mumcu Anıtı açıldı

Aydın'ın Söke İlçesi'nde Belediye tarafından yaptırılan Uğur Mumcu Anıtı, gazetecinin ölümünün 14'ncü yıldönümünde törenle açıldı. 

İlçede düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma töreni Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ADD, DİSK, Eğitim-Sen, SES, BES, DTP, ÖDP, DSP ve Hacı Bektaşı Veli Derneği Söke temsilciliklerinden oluşan sivil toplum örgütleri Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koyarak yaptıkları ortak basın toplantısı ile Uğur Mumcu'yu andılar. Daha sonra Atatürk Mahallesi'nde 1993 yılında yapılan Uğur Mumcu parkına geçildi. 

Uğur Mumcu Anıtının meşalesi Belediye Başkan vekili Rahmi Akmazlar tarafından yakılırken Söke Belediyesi Kültür Komisyonu Başkanı Hatice Sarınç Uğur Mumcu ile ilgili bir konuşma yaptı. Uğur Mumcu'nun toplumun büyük kesiminin gönlünde kabul görmüş bir yazar olduğunu belirten Sarnıç, "O yaşamı boyunca demokrat, laik Cumhuriyetçi, Atatürkçü, emekten, hak ve özgürlükten yana tavrına devam etmiş, korkmadan gerçekleri yazmayı ilke edinmiştir" dedi. Yapılan konuşmaların ardından adını taşıyan parkta Uğur Mumcu için yaptırılan anıtı açıldı. Açılışa katılanlar ellerindeki karanfilleri anıta bırakarak Uğur Mumcu'yu ölümünün 14'ncü yılında andılar.
iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 17:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?