18
Haziran
2024
Salı
SÖKE - AYDIN

Söke'ye şehit ateşi düştü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda mayına basarak şehit olan Komando Er 20 yaşındaki Ferdi Bolat'ın, Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki annesinin evine ateş düştü. Şehit erin babasının ise, Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde yaşadığı belirtildi.

Acı haber, şehit erin Söke'nin Kemalpaşa Mahallesi'nde oturan ve ikinci evliliğini yapan annesi 45 yaşındaki Nazmiye Çelik'e, sağlık ekibiyle birlikte gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Üç çocuğundan en büyüğü olan Ferdi Bolat'ın şehit olduğu haberini alan anne Çelik, hıçkırıklar içinde "Vatan sağolsun" dedi. Sinir krizi geçiren Çelik'e, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne vuruldu. Çelik, oğluyla en son üç gün önce konuştuklarını belirterek, "Konuşmamızda 'Kurban Bayramı'nda kısmetse izne geleceğim' demişti. Şimdi cenazesi geliyor" diyerek, gözyaşı döktü.

7 aylık asker olduğu öğrenilen ve aslen Tokatlı olan şehit erin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin evi taziye ziyaretine gelen yakını ve komşularıyla doldu. Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay Hilmi İyilikçi de aileye taziye ziyaretinde bulundu.Sökespor'da amatör olarak futbol oynadığı da belirtilen Ferdi Bolat'ın şehit olduğu haberi, sporcu arkadaşları ve antrönerlerini de üzüntüye boğdu. Acı haberi çalıştığı İzmir'de alan üvey babası Ramazan Çelik'in (48) de Söke'ye yola çıktığı belirtildi.

BABASI CENAZEYİ İSTEMİŞ

Şehit er Ferdi Bolat'ın babası Mustafa Bolat'ın Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde yaşadığı, cenazesinin de buraya getirilmesini istediği öğrenildi. Anne Nazmiye Çelik'in de buna rıza gösterdiği öğrenildi

...
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2011 Pazartesi 15:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?