30
Mayıs
2024
Perşembe
SÖKE - AYDIN

Sulama sezonu bitti, üretici memnun

Küresel ısınma ve kuraklığın etkisi ile geçen yıl sulama konusunda sıkıntı yaşayan Sökeli üretici bu yıl halinden oldukça memnun. Sulama sezonu sona ererken üretici kuruluşları Söke Ziraat Odası, Ege Çiftçiler Derneği ve TARİŞ düzenledikleri ortak basın toplantısında sulama sezonunun sorunsuz geçmesi için emeği bulunan herkese teşekkür etti. Toplantıda Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Dr. Hulusi Tanman, TARİŞ Söke 131 No.lu Pamuk tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Palabıyık ve Cemal Yılmaz bulundu.


Toplantıda konuşan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek Söke çiftçileri adına; Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Dsi Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, DSİ çalışanları, Ziraat Odaları Genel başkanı Şemsi Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu, Söke AK Parti İlçe Başkanı Ali Güzelyağdöken, Söke Ticaret Borsası, Ticaret Odası, Esnaf odaları ve sulamayı bütün zorluklara rağmen başarı ile tamamlayan Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi ile Sulama Birliği encümeni ve Müdürü Ömer Yıldız’a teşekkür etti.


Sulama sezonunun başarı ile geçmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Ege Çiftçiler Derneği (EÇD) Başkanı Hulusi Tanman; son senelerde yaşanan sıkıntının su şebekesinde yaşanan sıkıntılar otaya çıkardığını söyledi. Söke Ovası’nda yüzde 90 oranında pamuk ekimi yapıldığını ancak ovanın yüzde 60’ını kapsayan sulama şebekesine sahip olduğunu belirten EÇD Başkanı Hulusi Tanman; “Çine Barajı ve İkizdere Barajı bitirilse dahi suyun Söke Ovası’na yeterli gelmeyeceği görülmüştür. Su şebekesi mutlaka yenilenmeli, şebeke olmayan yerlere de kurulmalıdır” dedi. Damlama sulama tekniği ile sulamaya Söke Ovası’nın geçmesi gerektiğini dile getiren Tanman; damlama sulama için ovada elektriğe ihtiyaç olduğunu ve milli su taşıyan Menderes’ten damlama sulama için kullanılmak üzere suyun özel boru sistemi içine alınması gerektiğini söyledi. Bu yıl Söke'de sulama konusunda güzel bir birlikteliğin sağlandırığını, gerek ktidar gerekse muhalefetin siyaset gütmeden sivil toplum örgütleri ile hareket ettiğni ifade eden EÇD Başkanı Hulusi Tanman; bu birlikteliğin üretiyi ilgilendiren tüm konularda devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Toplantıda TARİŞ’i temsilen bulunan 131 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Yılmaz’da sulamada emeği geçen herkese teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 15:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?